Skip to main content

پشت پرده مدیریت شرکت مادرتخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک چه می‌گذرد؟

پشت پرده مدیریت شرکت مادرتخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک چه می‌گذرد؟
مدیریت دولتی ناکارآمد شرکت مادرتخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با پایمال کردن حقوق کارگران و کارکنان، یکی از شرکت‌های قدیمی را به مرز نابودی کشانده است.
posted onApril 4, 2020
nocomment

به گزارش آواتودی، شرکت مادرتخصصی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک یکی از شرکت‌های باسابقه در عرصه فناوری است که بیش از 60 سال سابقه دارد.

این شرکت پس از استقرار جمهوری اسلامی از مالکان و موسسان آن مصادره گردید و با وجود حضور مهندسان نخبه در مجموعه آن، اثرگذاری لازم را ندارد.

این شرکت، پس از مصادره جزو اموال دولتی قرار گرفت و از جمله شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌آید که بیش از 2 هزار مهندس و دانش‌آموخته رشته‌های فنی با مدرک کارشناسی و بالاتر در آن فعالیت دارند.

در سایت این شرکت شرحی از سوابق آن ذکر شده و آمده است: "شرکت آزمایشگاه فنی و مکاتیک خاک در سال 1334 برای اولین بار با نام شرکت مهندسین مشاور جان و مولم جهت تحقیق و مطالعه خاکهای ایران در ساخت راههای اصلی تحت عنوان آزمایشگاه خاکشناسی در دانشکده فنی دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز نمود.

این شرکت  و پس از 2 سال این آزمایشگاه تحت نظر سازمان برنامه و بوسیله شرکت Aman And whitney برای مدت یکسال دیگر به کار خود ادامه داد و سپس مستقیما زیر نظر سازمان برنامه و با مسئولیتها و شرح وظایف جدید شروع بکار کرد.

در سال 1342 به استناد مصوبه شماره 4296 هیئت وزیران با نام آزمایشگاه فنی خاک شناسی تغییر نام یافت.در سال 1350 این مرکز به دلیل حجم بالای پروژه های بخش عمرانی، راه سازی و سایر پروژه های مرتبط با وزارت راه و ترابری و مصوبه شماره 144914 هیئت وزیرانبا نام آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به وزارت راه و ترابری انتقال یافت.

سپس در سال 1363 اساسنامه آن با نام شرکت سهامی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به تصویب مجلس شورای اسلامی و به تائید شورای محترم نگهبان رسید. نهایتا در سال 1384 نیز به استناد مصوبه شماره 11887ت/32724 هیئت محترم وزیران جایگاه این شرکت در نظام فنی و اجرایی کشور ارتقا یافته و در حال حاضر بصورت یک شرکت صد در صد دولتی و مادر تخصصی فعالیت می نماید."

برخی از کارکنان این شرکت که از نخبگان رشته‌های فنی و مهندسی بوده در پیام‌های به آواتودی، از تضییع حقوق خود توسط هیات مدیره و مدیرعامل پرده برداشتند.

این شرکت اگرچه به طور کامل دولتی است، اما تنها حدود 10 درصد از کارکنان آن دارای قرارداد رسمی هستند و دیگر کارکنان به صورت قراداد موقت و یا پیمانی مشغول به فعالیت بوده و علت عدم عقدقرارداد با آنها، پرداختن نکردن حقوق و مزایای کارکنان رسمی است.

اکثر پرسنل شرکت فوق دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند و علیرغم سابقه بیش از 10 سال، به صورت قرارداد موقت کار می‌کنند و دریافتی آنها در ماه حداکثر دو الی سه میلیون تومان است.

این در حالی است که مدیرعامل و اعضای هیات مدیره جزو نجومی بگیران بوده و حقوق و پاداش‌های چند ده میلیونی و نجومی دریافت می‌کنند.

بیش از سه سال است که معوقات کارکنان شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک که از شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی است، پرداخت نشده و این در حالی است که درآمد شرکت از کنار تلاش هر روزه کارکنان، ماهانه صدها میلیون تومان برآورد می‌شود.

مدیر عامل این شرکت فردی به نام سیدرضا حسینی و از نیروهای نزدیک به سپاه در وزارت راه و ترابری است که در تمام دولت‌ها به دلیل رابطه نزدیک به سپاه، دارای پست‌های حساس مدیریتی بوده است.