به گزارش آواتودی، برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در جمهوری اسلامی بیش از گذشته به یک انتصابات سراسری تبدیل شد.
با این وجود نگاهی آماری به ترکیب مجالس دهم و یازدهم در ایران که هر دو از فیلتر سخت و غیرقانونی شورای نگهبان عبور کردهاند، نتایج جالبی را متوجه میشویم.
نخستین موضوعی که جلب توجه میکند این است که ترکیب مجلس یازدهم نسبت به دهم، تغییر بیش از ٨٠ درصدی را نشان میدهد.
از ٢٩٠ نفری که توانستند در انتخابات نمایشی مجلس دهم به پارلمان انتصابی ایران راه یابند، دو نفر فوت کردند، یک نفر به عنوان سفیر انتخاب شد و دو نفر استعفا دادند.
از میان ٢٨٥ نفر باقی مانده، ٣٧ نفر در انتخابات ثبت نام نکردند که مهمترین آنها علی لاریجانی و محمدرضا عارف بودند.
٢٤٨ نفر باقی مانده تن به نظارت غیرقانونی شورای نگهبان داده و برای کاندیداتوری ثبت نام کردند که از میان آنها ٧٥ نفر رد صلاحیت شدند!
از ١٧٣ نماینده مجلس دهم که به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس یازدهم حاضر بودند، در نهایت ٥٦ نفر موفق به راهیابی دوباره شده و مابقی رای نیاوردند.
با این اوصاف باید گفت که تنها حدود ٢٠ درصد نمایندگان مجلس دهم در مجلس یازدهم نیز حضور دارند و ٨٠ درصد نمایندگان جدید هستند!
موضوع مهم دیگر در بررسی نتایج انتصابات مجلس یازدهم، این است که در این دوره کمترین میزان مشارکت مردم در پای صندوقهای رای ثبت شد. این در حالی است که بر اساس اسناد بسیار و موثق، در این دوره نیز عوامل جمهوری اسلامی دست به تقلبهای گسترده و به ویژه با هدف افزایش تعداد آرای ماخوذه کرده اند. اگر حتی ادعاهای وزیر کشور را بپذیریم، باید گفت که در این دوره حداکثر ٤٢ و ٥٧ درصد واجدین شرایط حق رای به پای صندوقهای رای رفتند. سران جمهوری اسلامی از جمله خامنهای بارها اعلام کردهاند که میزان مشارکت مردم در انتخابات، نشان دهنده حمایت مردمی از جمهوری اسلامی است و حال باید گفت که نزدیک به ٦٠ درصد واجدین شرایط حق رای در ایران، هیچ انگیزهای برای حمایت از این رژیم ندارند.
اما مهمترین موضوعی که با نگاهی به نتایج انتصابات مجلس یازدهم به آن پی میبریم، حضور گسترده نیروهای سپاه و اینبار در لباس نمایندگی مجلس است.
از مجموع افرادی که در دور نخست انتخابات حضور آنها در مجلس یازدهم قطعی شده است، ٢٢٠ نفر به جریان موسوم به اصولگرایی وابسته بوده و همگی مورد تایید ویژه شورای نگهبان و نهادهای انصابی هستند.
از مجموع نمایندگان مجلس یازدهم تنها ١٩ نفر خود را وابسته به جریان اصلاحطلبی معرفی کرده اند و تجربه مجالس گذشته نیز نشان میدهد که این افراد در لحظات حساس، از قدرت خود به سود مردم استفاده نخواهند کرد.
و در نهایت اینکه حداقل از ٢٩٠ نماینده مجلس، ١٣٠ نفر به طور مستقیم از جمع کادر و فرماندهان سپاه بوده و ٨٦ نفر دیگر نیز همگی سابقه عضویت بسیج دارند.
بنابراین باید گفت که خامنهای و شورای نگهبان منصوب وی، مجلس یازدهم را با چراغ خاموش و در شرایط ترس مردم از ویروس کرونا به یکی از پادگانهای سپاه تبدیل کردند