Skip to main content

افشاگری رسانه اسرائیلی از مشارکت فعال هلند علیه سایت‌های هسته‌ای رژیم ایران

افشاگری رسانه اسرائیلی از مشارکت فعال هلند علیه سایت‌های هسته‌ای رژیم ایران
posted onSeptember 3, 2019
nocomment

آواتودی*

در شرایطی که این روزها ایران و سه کشور اروپایی، بویژه با تلاش فرانسه، در جستجوی دستیابی به راهکاری برای حفظ پیکر در حال احتضار برجام هستند، و رژیم ایران تهدید کرده که در صورت قطعی نشدن این راهکار، ایران جمعه «گام سوم از کاهش تعهدات هسته‌ای را قطعا برمی‌دارد»، یک رسانه اسرائیلی جزییاتی از یک راز قدیمی همکاری اروپا با آمریکا و اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را که تا کنون محرمانه مانده بود، افشا کرد.

رسانه یاهونیوز در تل‌آویو دوشنبه 11 شهریور/ دوم سپتامبر برای اولین بار فاش کرد که هلند نیز در فعالیت‌های رخنه‌دادن ویروس استاکس‌نت در سایت‌های اتمی ایران شراکت فعال داشت.

بر اساس این گزارش، حامیان ایده خرابکاری کامپیوتری در برنامه‌های اتمی ایران، از سال 2004 هلند را به همکاری فراخواندند؛ سه سال ظاهرا طول کشید تا در طرحی با نام رمز «بازی‌های المپیک» یک مهندس مرتبط با سایت نطنز، این ویروس را به سیستم‌های هدف آلوده کرد. انتخاب نام رمز المپیک ظاهرا نشانی از حلقه همکاری پنهانی 5 کشور مرتبط با این پروژه بوده است.

غیر از  آمریکا، اسرائیل، هلند و آلمان که پیش‌تر نامش در این رابطه مطرح بوده، به نظر می‌رسد که کشور پنجم فرانسه یا بریتانیا باشد.

دولت یا نهادهای اطلاعاتی هلند نسبت به گزارش یاهونیوز واکنش نشان نداده‌اند.

ایده استاکس‌نت از سال 2004 مطرح شد؛ هدف از این راهکار، خرابکاری از راه دور در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز و سایر سایت‌های اتمی ایران بود تا رژیم به بمب اتمی نرسد. ادوارد اسنودن مدعی بود که آژانس امنیت ملی آمریکا و اسرائیل این کرم رایانه‌ای را ساختند.

از سال 2007 رخنه عملی آن بعد از نصب اولین مجموعه از سانتریفیوژها در سایت نطنز آغاز شد. از شروع کار ویروس، تهیه‌کنندگان آن، چند بار آن را ارتقا داده بودند بی آنکه رژیم بو ببرد. مهره مرتبط با نطنز نیز اندکی بعد ارتباط خود را با سایت نطنز قطع کرد اما رصدگران از هزاران کیلومتر دورتر، اوضاع را زیر نظر داشتند.

اما بدافزار استاکس‌نت بر اساس اطلاعات شرکت‌های تخصصی از تابستان 2010 شناسایی شد.

نشریه آلمانی اشپیگل سال‌ها قبل مدعی بود که شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت» این کرم کامپیوتری را وارد نیروگاه بوشهر کرد؛ فردی نیز به عنوان «جاسوس دو جانبه» که رژیم او را به سازمان مجاهدین خلق نسبت داده بود، در این ارتباط دستگیر شده بود که هرگز دیگر از سرنوشت او خبری منتشر نشد.

به نوشته یاهونیوز، طراحان استاکس‌نت آگاه بودند که رژیم افرادی را از کارکنان سایت‌های هسته‌ای، از جمله در نظنز دستگیر و اعدام کرده، اما هرگز نگفتند که آن فرد ایرانی اولیه که ویروس را به سیستم‌های نطنز رخنه داد، در میان اعدام شدگان بود یا نه.

 

       ________________________________

*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.