Skip to main content

شادی زودهنگام جمهوری اسلامی؛ حکم دادگاه آمریکا به توقیف و مصادره نفتکش

شادی زودهنگام جمهوری اسلامی؛ حکم دادگاه آمریکا به توقیف و مصادره نفتکش
posted onAugust 17, 2019
nocomment

شادی جمهوری اسلامی ایران در پی صدور حکم دادگاه جبل‌الطارق در روز پنجشنبه 25 مرداد مبنی بر رفع توقیف از نفتکش «گریس‌1» به احتمال زیاد زودهنگام بوده است.

مقامات ایران در پی صدور حکم دادگاه جبل‌الطارق آن را «درس اقتدار و عزت» و «شکست راهزنی دریایی آمریکا» نامیده بودند.

در حالی که آمریکا بلافاصله همان روز کاپیتان و خدمه این نفتکش را تهدید کرد که در صورت ادامه کار در این نفتکش، حتی با وجود حکم دادگاه جبل‌الطارق در آزاد شدن آن، مورد تحریم آمریکا قرار خواهند گرفت، کاپیتان و شماری از خدمه هندی، از توقف خدمت خود در نفتکش خبر داده و جمهوری اسلامی ایران در جستجوی کاپیتان و خدمه جدیدی است که بتواند نفتکش را از سواحل جبل‌الطارق دور کند.

این احتمال مطرح است که اگر ایران نتواند تا یکشنبه 27 مرداد کاپیتان و خدمه خارجی جدیدی برای نفتکش بیابد، نیروی حرفه‌ای خود را از ایران به جبل‌الطارق اعزام کند اما مانع بزرگ‌تری بر سر راه عملی شدن حکم دادگاه جبل‌الطارق قرار گرفته است؛ دولت آمریکا جمعه شب 26 مرداد اعلام کرد که از دادگاهی در خاک آمریکا حکم گرفته تا نفتکش به نام آمریکا توقیف شود.

حتی در صورت حرکت نفتکش احتمال بروز رخدادهای غیرمنتظره بر سر راه آن وجود دارد.

از آنجا که پاناما بعد از توقیف نفتکش در ماجرای یک ماه و نیم پیش، اعلام کرده بود که این نفتکش دیگر حق ندارد زیر پرچم پاناما تردد کند، ایران اکنون نام «آدریانِ دریا» را برای آن انتخاب کرده و پرچم جمهوری اسلامی را بر عرشه نفتکش به اهتزاز درآورده است.

معلوم نیست که نفتکش «آدریان دریا» که در طول ماه‌ها پس از حرکت از جنوب ایران با دو میلیون و یک‌صدهزار تن نفت ایران، سراسر قاره آفریقا را دور زده و برای رسیدن به دریای مدیترانه به جبل‌الطارق رسیده بود، حتی در صورت امکان یافتن برای حرکت بعد از این تنگه، به کدام هدف می‌خواهد برود.

دادگاه جبل‌الطارق در حالی پنجشنبه حکم رفع توقیف نفتکش را صادر کرد که هم وزیر ارشد این منطقه که زیر نظر بریتانیا است، هم سفیر بریتانیا در تهران و هم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با اطمینان بالا گفتند که نفتکش یقینا در حال رفتن به سوریه بود و ادعای رژیم کذب است. عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه رژیم نیز حتی گفته بود «اگر هم مقصد نفتکش سوریه بود، باز هم به کسی ربط نداشت».

حکومت تهران همچنان با لاپوشانی حقیقت مدعی است که هیچ تعهدی در مورد مقصد نفتکش نداده است.