کشته شدن ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران، موجی از شادی را در میان شهروندان ایرانی بویژه خانوادەهای شهیدان راه آزادی، زندانیان سیاسی و ناپدید شدگان قهری موجب شد. در این گزارش میکوشیم تا گوشەای از این واکنشها را نشان دهیم.
ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور ایران، معروف به جلاد ٦٧، در سقوط مشکوک هلیکوپتر در هنگام بازگشت از مراسم افتتاح سد قیزقلعهسی در عصر یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت ماه کشته شد.
مرگ او که تقریبا ١٨ ساعت بعد از سقوط هلیکوپترش اعلام گردید با ارسال پیامهای همدردی متعددی از سوی مقامات کشورهای مختلف همراه بود. اما شهروندان ایران در واکنش به خبر مرگ رئیسی کاملا متفاوت رفتار کردند، آنها با شنیدن این خبر به شادی و رقص و پایکوبی پرداختند.
ابراهیم رئیسی، از سن ٢٠ سالگی و از سال ١٣٥٧ شمسی به عنوان یکی از قضات ارشد ایران منصوب و در صدور حکم اعدام هزاران شهروند معترض نقش مستقیم داشته است. او در تابستان ١٣٦٧ یکی از اعضای هیئت مرگ بوده که بنابر حکمی از روح الله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی، وظیفه کشتار زندانیان سیاسی را برعهده داشته است. در تابستان ١٣٦٧ قریب به هفت هزار زندانی سیاسی کشته شدند.
از سوی دیگر، قیام سراسری ١٤٠١ شمسی، معروف به قیام ژینا، مصادف است با دوران ریاست جمهوری رئیسی. در این اعتراضات بنابر دستور مستقیم علی خامنەای رهبر فعلئ ایران و ابراهیم رئیسی، نیروهای نظامی ایران مستقیما به سمت مردم معترض شلیک کردند که طی آن ١٥٠٠ نفر کشته، بیش از ٢٠ هزار نفر زخمی و قریب به شصت هزار نفر نیز زخمی شدند.
پس تنها با اشاره به همین بخش از زندگی مملو از جنایت ابراهیم رئیسی این امر روشن میشود که چرا ملتهای تحت ستم ایران از مرگ او شاد شدند.
در همین رابطه بهمن قبادی، کارگردان شهیر کردستانی با انتشار تصویری از خانواده جانباختگان قیام ژینا در پستی در اینستاگرام نوشت: "به یاد ژینا، نیکا، سارینا، خدانور، ستار و نوید، کولبرها و همه جانهای عزیزی که توسط رژیم جمهوری اسلامی گرفته شد. امیدوارم امروز دلهای مادران داغدار و دادخواهم کمی آرام گرفته باشد".
از سوی دیگر مادر شهید ابوالفظل عطایی، نوجوان ١٦ سالەای که در قیام ژینا کشته شد، در واکنش به مرگ ابراهیم رئیسی، در ویدئویی که در اینستاگرام منتشر کرد نسبت به مرگ رئیسی ابراز خوشحالی کرد و گفت: "بهرام که گور میگرفتی همه عمر...دیدی که چگونه گور بهرام گرفت؟ این آه من است، آه همه مادرانی است که بچەهاشان را کشتید، این آه تمام بچەهایی است که با کلی آرزو آنها را دفن کردید، این آه یک ملت است که خونشان را در شیشه کردید، اما این آغاز راه است چونکه آه تمام بچەهایی که چشمانشان را از شان گرفتید، آه بچەهایی که جنازەهاشان را به خانوادەهاشان تحویل ندادید، آه مادرانی که با تهدید ساکتشان کردید، آه تمامی کسانی که به دروغ برایشان پرونده سازی کردید، به زندان انداختید و اعدام کردید، سرانجام گریبانتان را خواهد گرفت".
همچنین مادر پژمان فاتحی، جوان کردی که همراه سه جوان دیگر کردستانی در نه بهمن ١٤٠٢ اعدام شدند، ویدئویی از خود منتشر کرده که در آن بعد از شنیدن خبر مرگ ابراهیم رئیسی به شادی و هەلپەرکی میپردازد (هەلپرکی نام رقص کردی است).
در همین راستا دەها ویدئو از دختران و زنان و مردانی در ایران در شبکەهای اجتماعی منتشر شده که بخاطر مرگ ابراهیم رئیسی با خریدن شرینی، این رویداد را جشن گرفتەاند.
ایرانیهای در تبعید نیز به این کارزار جشن و پایکوبی پیوستەاند. شماری از ایرانیان آزادیخواه از طیفهای مختلف سیاسی در شهر دنهاخ هلند با پخش آهنگ کردی به رقص و پایکوبی پرداختند و از مرگ رئیسی ابراز خوشحالی کردند. همچنین شماری از ایرانیان آزادیخواه در شهر کلن آلمان نیز با برپایی مراسم رقص نسبت به مرگ ابراهیم رئیسی واکنش نشان دادند.
قابل ذکر است ابراز خوشحالی از مرگ ابراهیم رئیسی تنها محدود به شهروندان ایرانی نبوده بلکه شهروندان سوری بویژه در شهر ادلب، نیز با پخش شیرینی و برگزاری مراسمات جشن و پایکوبی پرداختند. سوریها سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را عامل شکست انقلابشان برای براندازی بشار اسد و تداوم حیات او میدانند.
همچنین مردم غزه بخاطر مرگ رئیسی به شادی پرداختند و شیرینی پخش کردند. آنها هم جمهوری اسلامی ایران را عامل فلاکت خود و آغاز جنگ غزه میدانند و به همین خاطر از این رژیم بشدت نفرت دارند.