Skip to main content

Google Kürtçe reklamı reddetti

Google Kürtçe reklamı reddetti
posted onFebruary 17, 2021
nocomment


Google ADS’nin, Sidar Jîr'in "Şerm (Ayıp)” adlı kitabının Kürtçe reklam başvurusunu, red ettiği öğrenildi.

Mezopoyamya Ajansı’nın haberine göre, yazar Rêzan Tovjîn sponsoru olduğu kitabın reklam ve tanıtımı için Google ADS’ye başvuruda bulundu.  Fakat Google ADS, başvuruya karşılık gönderdiği geri bildirimde, kitabın reklam politikasını ihlal ettiğini bildirdi. Kürtçenin "desteklenmeyen dil" kategorisinde olduğu belirtilen yanıtta, Tovjîn'in reklam başvurusu reddedildi. 

Kitabının reklamı için Google’a ücret ödediğini belirten Tovjîn, “biliyorum ki gerçekleşen bu olumsuz tutum Google ADS'nin Türkiye servisinden kaynaklanmaktadır. Kürtçe reklamın yaygınlaşması için Google ADS'nin merkezine başvuru yapacağım” ifadelerini kullandı.
 
  
GOOGLE ADS 
Google ADS, Google'ın arama sonuçlarında, iş ortağı sitelerde veya Youtube'da reklam gösteren bir online pazarlama aracıdır. Google reklamları, internet reklam ekosisteminde en fazla bütçenin kullanıldığı kanaldır.

Google ADS dünyanın dört bir yanındaki reklam verenler tarafından kullanılmakta ve 44 dilde sunulmaktadır. Fakat Kürtçe, bu 44 dil içerisinde yer almamaktadır.