Skip to main content

BBC Farsça Servisi İran’a mı çalışıyor?

BBC Farsça Servisi İran’a mı çalışıyor?
posted onFebruary 14, 2021
nocomment

BBC Farsça Servisi’nin kapatılması için change.org üzerinden kampanya başlatıldı ve şimdiye kadar binlerce kişinin imzaladığı kampanya sosyal medyada hızla yayılıyor. 

“BBC Farsça Servisi İngiliz topraklarında yabancı bir devlettir” başlığıyla yayımlanan kampanyanın metninde BBC Farsça Servisi’nin İran’ın propagandasını yaptığı, rejim adına hareket ettiği ve kapatılması gerektiği belirtiliyor.

Metinde yer alan dikkat çekici ifadeler şöyle:

“İran İslam Cumhuriyeti ve gazeteci olarak adlandırılan İranlı ajanlar, BBC’yi kampsamlı bir şekilde kullanmakta ve propagandalarını bu ağ üzerinden yapmaktadırlar. Bu Birleşik Krallık için ulusal güvenlik meselesidir.

BBC Farsça muhabiri Nafiseh Kohnavard işte böyle bir örnektir.  Kohnavard'ın Bağdat'ta yapılan bazı istihbarat çalışmalarında, Haşd el Şaabi (İran Devrim Muhafızları’na bağlı Şii terörist grup) güçlerinden sorumlu Hadi el-Amiri'nin komutası altında faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Gerekirse mahkemede iddiamız için delil sunabiliriz.

Birleşik Krallık hükümetinden bu vakayı ve tüm BBC Farsça ağını araştırmasını ve bu örgütü finanse etmeyi bırakmasını istiyoruz!”