Skip to main content

Başbakan Mesrur Barzani, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi
Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Avrupa turuna çıkan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, gezisinin ilk durağı olan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi.
posted onNovember 10, 2020
nocomment

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Avrupa turuna çıkan Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, gezisinin ilk durağı olan Hollanda’da başkent Amsterdam’da Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. 

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Değerli arkadaşımla çok iyi bir görüşmemiz oldu. En son Münih’te görüşmüştük. Bu yıl 2’nci defa görüşüyoruz” dedi.

Görüşmeyle ilgili Twitter hasabından yayımladığı açıklamasında “Özellikle ekonomi ve güvenlik alanlarında yaşanan ilerlemeden söz ettik” diyen Mark Rutte Kürdistan Bölgesi ile Hollanda arasındaki tarım ve ekonomi alanında işbirliğine vurgu yaparak, “Tarım alanında nasıl dayanışma içerisinde olacağımızı ve genel olarak ekonomik işbirliğini çok iyi bir şekilde konuştuk” diye konuştu. 

Rutte, Hollanda ile Kürdistan Bölge Yönetimi’nin birçok alanda iyi bir çalışma ilişkisine sahip olduğunu vurgulayarak, “Az önce Başbakan Barzani ile yaptığım görüşmede bölgede güvenlik, göç ve tarımda ikili işbirliğinin artırılması gibi konuları ele aldık” ifadelerini kullandı. 

Avrupa turunda Başbakan Mesrur Barzani’ye eşlik eden Kürdistan heyetinde Planlama Bakanı  Dr. Dara Reşit ve Yatırım Komitesi Başkanı Dr. Muhammed Şükri de yer alıyor.