Skip to main content

DAİŞ Bağdat’ta saldırdı: 11 ölü

DAİŞ Bağdat’ta saldırdı: 11 ölü
Irak’ın başkenti Bağdat’ta DAİŞ tarafından bir güvenlik noktasına düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Gözetleme kulesinin hükümet tarafından da desteklenen bir aşirete ait olduğu ifade ediliyor.
posted onNovember 9, 2020
nocomment

Terör örgütü DAİŞ tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir güvenlik noktasına düzenlenen saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

DAİŞ’li teröristlerin Bağdat havalimanı yakınlarında bulunan bir denetleme noktasına yönelik gerçekleştirdiği bombalı ve silahlı saldırıda yaralananların da olduğu aktarıldı.

AFP Haber Ajansı’na bilgi veren Iraklı bir güvenlik yetkilisi, “DAİŞ’li teröristler, gözetleme kulesine saldırdı ve Haşed aşiretine mensup 5 kişiyi ve saldırıyı görüp yardıma gelen 6 sivil vatandaşı öldürdü” dedi.

Bölgedeki hastane yetkilileri ise saldırıda yaralanan kişi sayısının 8 olduğunu ve yaralıların hastanede tedavi altına aldıklarını söyledi.

Terör örgütü DAİŞ’ten henüz saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı ve saldırı üstlenilmedi.

Irak’ta DAİŞ’e karşı uzunca bir süre önce zafer ilan edilmiş olsa da terör örgütünün uyuyan hücreleri tarafından, Irak ve Güney Kürdistan’ın (Başûr) bazı bölgelerinde zaman zaman çeşitli saldırılar düzenleniyor.