Skip to main content

Mollalarla işbirliği yapan 6 Çin merkezli firmaya yaptırım

Mollalarla işbirliği yapan 6 Çin merkezli firmaya yaptırım
Washington yönetimi, daha önce yaptırım listesine aldığını duyurduğu İran rejimi Gemicilik Şirketi ile iş birliği yapan 6 uluslararası firma ve 2 kişiye yaptırım uygulandığını açıkladı.
posted onOctober 20, 2020
nocomment

ABD yönetimi, yaptırım listesindeki İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Şirketi (IRISL) ile iş birliği yaptıkları gerekçesiyle 6 uluslararası firma ve 2 kişiye yaptırım uygulandığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuya ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, yaptırım uygulanan söz konusu firmaların Çin merkezli firmalar olduğunu duyurdu.

İran rejiminin, IRISL lojistik şirketini balistik ve nükleer füze geliştirmede ihtiyaç duyduğu materyallerin temin edilmesi için kullandığını belirten Pompeo, söz konusu firmayı Haziran ayında yaptırım listesine ekleyerek diğer firmaları IRISL ile iş yapmamaları konusunda uyardıklarını aktardı.

Pompeo, uyarılarına rağmen Çin merkezli şirketlerden oluşan 6 firma ve iki kişiye "İran'a bilerek mal ve hizmet tedarikine devam ettikleri" gerekçesiyle yaptırım uygulandığını belirtti.

ABD yönetimi, Haziran ayında IRISL ile Çin Şangay merkezli muadili firmayı yaptırım listesine aldıklarını açıklamış, söz konusu firmaların, İran rejiminin balistik füze araştırmalarıyla bağlantılı materyal temininde kullanıldığını, bu nedenle yaptırım uygulandığını duyurmuştu.