Skip to main content

Karabağ’da Türk devleti güdümündeki 28 çete öldürüldü

Karabağ’da Türk devleti güdümündeki 28 çete öldürüldü
Türk devletinin Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu saflarında Ermenistan’a karşı savaşmaları için Rojava’da işgal edilen alanlardan toplayıp Azerbaycan’a gönderdiği cihatçı çetelerden 28’inin çatışmalarda öldüğü bildirildi.
posted onOctober 1, 2020
nocomment

Türk devletinin Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu saflarında Ermenistan’a karşı savaşmaları için işgal ettiği Batı Kürdistan (Rojava) kentlerinden topladığı cihatçı çetelerden 28’inin Ermenistan ordusu ile yaşanan çatışmalarda öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmalarda Ermenistan’a karşı savaşmaları için  Türk devleti tarafından Azerbaycan’a gönderilen cihatçı çetelerin iki gündür çatışmalarda yer aldığını ve yaşanan çatışmalarda 28 çetenin öldürüldüğünü aktardı.

62 çetenin ya bu çatışmalarda yaralandığını bildiren SOHR, öldürülen 28 cihatçı çetenin cesetlerinin Türkiye’ye gönderildiğini kaydetti.

SOHR ayrıca, Ermenistan ile Azerbaycan arasında başlayan çatışmalara katılmak üzere Türk devleti tarafından gönderilen çete sayısının 850 olduğunu bildirdi.

Ermenistanlı askeri yetkililer ise Türk devletinin 4 bene yakın çeteyi Azerbaycan’a sevk ettiğini açıklamıştı.

27 Eylül’de Türk devletinin kışkırtması sonucu Azerbaycan ordusu tarafından Karabağ’a yönelik gerçekleştirilen saldırı ardından iki ülke arasında başlayan çatışmalarda Türk devleti açık bir şekilde Azerbaycan’ı desteklediğini açıklarken, Rusya, Fransa ve ABD’nin ateşkes çağrılarına karşı çıkıyor.