Skip to main content

İran rejimi Şino’da Kürt çobanla saldırdı: Bir çoban hayatını kaybetti

İran rejimi Şino’da Kürt çobanla saldırdı: Bir çoban hayatını kaybetti
İran rejimi Pasdaranlarının Rojhelat’ın Şino kentinde çobanları hedef alarak gerçekleştirdiği saldırıda bir çobanın hayatını kaybettiği, 2 çobanın ise yaralandığı bildirildi.
posted onSeptember 19, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) Kürtlere karşı her gün katliamlar gerçekleştiren İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızlarının Şino kentinde koyunlarını otlatan çobanlara saldırdığı bildirildi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw, İran rejimi Pasdaranlarının Kürt çobanları hedef alarak gerçekleştirdiği saldırı sonucu bir çobanın hayatını kaybettiğini, iki çobanın ise yaralandığını açıkladı.

Yerel kaynaklara dayandırılan Hengaw açıklamasında Şino’nun Deşte Bêliyan ilçesine bağlı Lulkan köyünde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden çobanın Lulkan köyü nüfusuna kayıtlı Hesen Xendepur olduğu belirtildi.

Açıklamada, Pasdaran saldırısında hayatın kaybeden Hesen Xendepur’un cenazesinin ailesine teslim edilmediği ve cenazenin Pasdaranların elinde olduğu aktarılırken yaralanan iki çobanın ise kimlik bilgilerine ulaşılamadığı kaydedildi.

İran rejimi Pasdaranlarının Kürt çobanlara saldırısının nedenine dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılamadı.