Skip to main content

AFC İran’da Asya Şampiyonlar Ligi maç yayınlarını iptal etti

AFC İran’da Asya Şampiyonlar Ligi maç yayınlarını iptal etti
Asya Futbol Konfederasyonu , İran rejimine yönelik uluslararası yaptırımlara saygı amacıyla İran rejimi resmi devlet televizyon kanalının Asya Şampiyonlar Ligi maçlarını canlı yayınlamasına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal ettiğini duyurdu.
posted onSeptember 15, 2020
nocomment

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik uluslararası yaptırımlara saygı amacıyla İran rejimi resmi devlet televizyon kanalının Asya Şampiyonlar Ligi maçlarını canlı yayınlamasına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal ettiğini duyurdu.

İran rejimi Futbol Federasyonu (FFIRI) resmi web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, AFC iptal mektubunu 12 Eylül'de FFIRI ve devlet televizyonuna gönderdi.

Mektuba yanıt veren FFIRI, AFC'ye bir mesaj göndererek, Asya Şampiyonlar Ligi futbol maçlarının canlı yayınlanmasının önünü açmak için gerekli işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

FFIRI Başkanı Mehdi Muhammad Nabi de Khabar Channel ile AFC arasında imzalanan sözleşmenin AFC'nin ticari faaliyetleriyle ilgili olduğunu ve sözleşmeye saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Muhammed Nabi AFC’yi, yasal yükümlülüklerini yerine getirmemekle eleştirdi.

Nabi, AFC'nin "yasal yükümlülüklerinin" tam olarak ne olabileceği konusunda ayrıntı vermedi.

AFC Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl İran’dan, dört futbol kulübü, Esteqlal, Persepolis, Sepahan ve Shahrkhodro top koşturacak.

AFC’nin sözleşmeyi iptal kararı, İran rejimi Futbol Federasyonu’nun İran’ın 2027 Asya Kupası'na ev sahipliği yapması için teklif verdiği bir zamanda geldi.

Ürdün Prensi: İran’ın tüm uluslararası spor etkinliklerine katılımı yasaklansın

Öte yandan İran rejiminin İranlı şampiyon güreşçi Newid Efkari’yi idam etmesine tepki gösteren Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin, İran rejiminin tüm uluslararası spor etkinliklerine katılımının yasaklanması çağrısında bulunuyor.

Ürdün Kralı II. Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Ali, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Newid Efkari’nin İran rejimi tarafından adil ve açık bir yargılama olmaksızın öldürüldüğünü öğrenmek dehşet verici” dedi.

“Uluslararası spor kuruluşlar, bu tür vahşi uygulamalara karşı durmak istiyorlarsa, temel insan haklarına saygı göstermesine kadar İran'ı uluslararası spor müsabakalarından men etmelidirler.