Skip to main content

Kirmaşan’da zehirlenenlerin sayısı 282’ye yükseldi

Kirmaşan’da zehirlenenlerin sayısı 282’ye yükseldi
Rojhelat’ın Kirmaşan Eyaleti Bawecani ilçesine bağlı Şêx Sile köyünde geçtiğimiz Salı günü yaşanan toplu zehirlenme olayında zehirlenenlerin sayısının 282’ye yükseldiği bildirildi. Olayın yaşandığı ilk gün, 120 kişinin zehirlendiği açıklanmıştı. Köylüler, olayın bilinçli yapılmış bir girişim olduğundan şüpheleniyor.
posted onSeptember 10, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Kirmanşan Eyaletinin Selasi Bawecani ilçesine bağlı Şêx Sile köyünde, geçtiğimiz Salı günü yaşanan ve nedeni henüz öğrenilemeyen zehirlenme vakasında zehirlenenlerin sayısının 282’ye yükseldiği bildirildi.

Şêx Sile sakinleri, toplu zehirlenme olayından dolayı büyük bir tedirginlik yaşadıklarını ve İran rejiminin zehirlenme vakasının gerçek sebebini sakladığından şüphe ettiklerini belirtti.

Köylüler olayın bilinçli yapılmış girişim olduğundan şüphe ediyor

Toplu zehirlenmelerin köyün içme suyuna karışan zehirli bir maddenin yol açtığı iddialarının kendilerinde şok etkisi yarattığını vurgulayan köylüler, olayın bilinçli yapılmış bir girişim olma ihtimali olduğunu ve bunun endişelerini artırdığını ifade etti.

İsimlerini vermek istemeyen köylüler, içme suyuna zehirli madde katılması şüphesinden dolayı köyün susuz kaldığını zira korkudan dolayı içme suyu şebekesinden gelen suyu kullanmayı ret ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz Salı günü meydana gelen toplu zehirlenme olayı ardından çoğunluğu çocuk 120 kişinin zehirlendiği açıklanmıştı.

Sebep açıklanmıyor

Bawecani ilçesi Belediye Başkanı Şêx Sile köyünde zehirlenenlerin sayısında artış olduğunu açıklarken, yerel yetkililer zehirlenmenin kirli içme suyundan kaynaklandığına ilişkin açıklamaları ret ediyor.

Selasi Bawecani Kaymakamı Yedullah Şukri, dün ISNA haber ajansına yaptığı açıklamada Şêx Sile köyünde zehirlenenlerin sayısının 282'ye ulaştığını söyledi.

Zehirlenme vakasının nedeniyle ilgili olarak Şukri, ne konuyla ilgili iki toplantı gerçekleştiren ilçe güvenlik kurulu ne de konuya dair araştırma yapan Tıp Bilimleri Üniversitesinden henüz yazılı bir rapor almadığını söyledi.