Skip to main content

Coronavirüs Başûr’da zirve yaptı: Son 24 saatte 677 vaka-18 can kaybı

Coronavirüs Başûr’da zirve yaptı: Son 24 saatte 677 vaka-18 can kaybı
Irak ve Başûr’da Coronavirüs zirve yaptı. Başûr’da son 24 saatte Coronavirüs nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti, 677 kişinin Coronavirüs testi pozitif çıktı. Irak’ta ise toplam vaka sayısının 207 bin 985’e, Coronavirüs kaynaklı toplam ölü sayısının da 6 bin 519 olduğu aktarıldı.
posted onAugust 25, 2020
nocomment

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi ve Irak genelinde yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını zirve yaptı.

Kürdistan Bölge Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Başûr’da son 24 saatte 18 kişi daha Coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettini, 677 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Bu rakamlar, Başûr’da bir günde tespit edilen en yüksek vaka sayısı olarak kayda geçti.

Başûr’un Soran kenti Kaymakamı Kirmanc İzzet, Soran’da yapılan test sonuçlarında 39 kişinin coronavirüse yakalandığı belirtirken Soran’da coronavirüs hastaları için özel bir hastane çalışmasına başladıklarını söyledi. İzzet, gerekli tıbbi tecizatların sağlanmasıyla hastanenin kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirileceğini belirtti.

Başkent Erbil’deise Coronavirus testi ve virüse yakalanan hastaların tedavisi için iki klinik daha kurulduğu bildirildi.

Bu gibi önlemler alınmasına rağmen Başûr’da Coronavirüs vakaları ve can kayıplarını artışı endişeye sebep olurken Duhok’ta Çevre Koruma Polis Müdürlüğü’nde görevli bir subayın da Coronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak’ta da vaka ve can kayıpları zirve yaptı

Öte yandan Irak merkezi hükümeti kriz masasından yapılan açıklamada, Irak’ta Coronavirüs salgının zirveye vardığı kaydedildi.

Kriz masası Üyesi Abbas Avet Hüseyni, “Coronavirüs vaka sayısınındaki artış iki nedenden kaynaklanıyor. Birincisi halkın sağlık kurallarına uymaması, ikincisi test sayısının artması.” dedi.

Hüseyni ayrıca, Coronavirüse karşı mücadelin devam ettiğini kaydederek, “Bu virüs devamlı şekil değiştiriyor. Irak şu ana kadar virüs yayılmasının ilk aşamasında zirvede.” ifadelerinde bulundu.

İkinci dalganın ne zaman olacağını da söyleyen Hüseyni, “İkinci dalga bu yılın 10. ayında veya 11’inde başlayacak.” ifadelerini kullandı.

 Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak’ta Coronavirüs toplam vaka sayısının 207 bin 985’e çıktığı ifade edildi. Açıklamada, virüs kaynaklı toplam ölü sayısının da 6 bin 519 olduğu aktarıldı. İyileşenlerin sayısının 150 bin 389 olduğu belirtildi.