Skip to main content

Cevad Zarif Erbil’de Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

Cevad Zarif Erbil’de Neçirvan Barzani ile bir araya geldi
İran rejimi Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, resmi temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Erbil’de Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Zarif, Kürdistan Bölgesi’ndeki sıcak karşılama ve üçüncü kez bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
posted onJuly 20, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, resmi temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Irak’ta başkent Bağdat’a üst düzey Iraklı yöneticilerle görüşmesi ardından Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi başkenti Erbil’e geçti.

Burada Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelen Zarif, Kürdistan Bölgesi’ndeki sıcak karşılama ve üçüncü kez bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Zarif’i, Uluslararası Erbil Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şex Mistefa ve Kürdistan Bölge Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi karşıladı.

Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ile Cevad Zarif arasında gerçekleşen görüşme ardından ikili ortak basın toplantısıı düzenledi.

Zarif, Kürdistan Bölgesi’ndeki sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek üçüncü kez Erbil’de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

İran rejimi ile Kürdistan Bölge Yönetimi’nin dostane ilişkileri olduğunu ifade edean Zarif, Erbil ile ticaret hacmini artırmak istediklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi ile çok yakın kültürel ve ekonomik ilişkilerinin olduğunu söyleyen Zarif, “Kürdistan Bölgesi ile sınır kapılarımız açık ve her zaman açık olacak” dedi.

Basın toplantısında Bölge Başkanı Neçirvan Barzani de İran rejimi ile dostane ve ortak çıkarlar temelinde güçlü komşuluk ilişkilerine sahip olduklarını kaydetti.

Neçirvan Barzani, “İran zor dönemlerde yanımızda oldu. İran İslam Cumhuriyeti ile dostane tarihi ilişkilerle birlikte ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler iki taraf için de önemli. Dışişleri Bakanı ile ikili ilişkiler ve son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani ayrıca, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele çerçevesinde İran rejiminin tecrübesinden yararlanmayı da görüştüklerini söyledi.