Skip to main content

Urmiye’de düğünde Corona kol gezdi

Urmiye’de düğünde Corona kol gezdi
Rojhelat’ın Urmiye eyaletinde, yapılan bir düğünde gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle onlarca kişi Coronavirüse yakalandı.
posted onJuly 13, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Urmiye eyaletinde yapılan bir düğünde gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle onlarca kişi yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına kapıldı. Gelin ile damadın anne ve babalarının düğünde virüse yakalanmalarının ardından hayatlarını kaybettiği bildirildi.

Urmiye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Cewad Aqazade yaptığı açıklamada, tedbirlerin ihmal edilmesi nedeniyle Urmiye’de bir düğünde onlarca kişiye virüs bulaştığını açıkladı.

Aqazade, gelin ile damadın anne ve babalarının, virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Sadece Urmiye vilayetinde 800’den fazla kişinin tedavi gördüğünü kaydeden Aqazade, büyük çoğunluğunun durumunun kritik olduğunu vurguladı.

Çin’de ortaya çıkan virüsün İran ve Rojhelat’ta yayılması ardından hayat durma noktasına gelmişti. Alınan önlemlerden sonra vaka ve ölümlerde nispeten bir azalma yaşanmış ancak İran rejiminin tedbirleri gevşetmesi ardından vaka ve can kayıplarında tekrar arşıt yaşanmaya başlamıştı.

İran Sağlık Bakanlığı: Can kaybı 13 bine yaklaştı

Öte yandan İran rejimi Sağlık Bakanlığı, İran ve Rojhelat genelinde Coronavirüs nedeniyle yaşanan can kaybının 12 bine yaklaştığını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan İran rejimi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Coronavirüs salgınında ölenlerin sayısının son 24 saatte 194 artışla 12 bin 829'a yükseldiğini bildirdi.

İran ve Rojhelat genelinde toplam vaka sayısının da 2 bin 186 artarak 252 bin 720'ye çıktığını belirten Sadat Lari, Coronavirüs hastalarından 3 bin 359'unun durumunun ağır olduğunu, iyileşenlerin toplam sayısının ise 219 bin 993'e ulaştığını söyledi.