Skip to main content

Russia Today: PKK, Irak polis merkezine el koydu

Russia Today: PKK, Irak polis merkezine el koydu
Rus haber ajansı Russia Today, PKK’nin Ninova sınırlarında bulunan Irak polisine ait bir merkezi bastığını ve tüm Iraklı güvenlikçilerin merkezi terk ettiğini iddia etti.
posted onJune 24, 2020
nocomment

Rus haber ajansı Russia Today, PKK güçlerinin, Ninova sınırları içerisinde bulunan Irak polisine ait bir merkezine el koyduğunu iddia etti. Haberde, polis merkezindeki güvenlik yetkililerinin yanı sıra tüm çalışanların polis merkezini terk ettiği ileri sürüldü.

Evlerini terk etmiş Ninovalılardan bir kısmının Şengal’e bağlı Kahtaniye nahiyesine dönmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde söz konusu polis merkezinin resmi olarak açıldığı açıklanmıştı.

Russia Today’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde polis merkezinin açılmasından kısa bir süre sonra PKK’ye bağlı bir gücün söz konusu polis merkezini bastığı ve polislerden sabaha kadar polis merkezini terk etmelerini istediği iddia edildi.

Haberde ayrıca PKK’nin polis merkezini terk etmemeleri durumunda polislere karşı zor kullanacağı tehdidinde bulunduğu ve polislerin dün akşam merkezi tümüyle boşalttığı da iddia edildi.

Irak merkezi yönetimi ile İran rejimi güdümündeki Haşdi Şabi ile belli konularda anlaşmakta eleştirilen PKK’nin Russia Today’in iddia ettiği gibi bir baskın, yeni bir durum olarak değerlendiriliyor.

PKK’nin Doğu Kürdistan (Rojhelat) yapılanması olan PJAK’ın askeri kanadı YRK de dün yaptığı açıklamada İran rejimi Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) Türk devletinin Haftanin’e gerçekleştirdiği hava destekli kara operasyonuyla eş zamanlı olarak geniş kapsamlı büyük bir operasyona başladığını açıklamıştı.