Skip to main content

HDK ve PKK’den İran rejimi ve Türk devleti eşzamanlı saldırılarına dair açıklama

HDK ve PKK’den İran rejimi ve Türk devleti eşzamanlı saldırılarına dair açıklama
İran rejimi ve Türk devletinin eşzamanlı saldırıyla ilgili HDK ve PKK’den yapılan açıklamalarda son üç gündür devam eden eşzamanlı saldırılarda güçlerinden herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
posted onJune 17, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) her gün yeni bir insanlık suçu işleyen İran İslam Cumhuriyeti’nin, Türk ordusunun Güney Kürdistan’daki (Başûr) PKK güçlerine yönelik başlattığını duyurduğu askeri operasyon ile paralel olarak Başûr’daki Rojhelatlı Kürdistan Demokrat Parti (HDK) güçlerine yönelik saldırıları, İran rejimi ile Türk devletinin Başûr’da barınan Kürt direniş güçlerine karşı yeni ve planlı ortak bir saldırı konseptinin devreye girdiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Türk savaş uçaklarının, Şengal, Maxmur ve Qandil Dağları’nın stratejik alanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları İran rejiminin Başûr’daki Kürdistan Bölge Yönetimi’nin başkenti Erbil’in Haci Omeran bölgesinde HDK’nin hedeflerini hedef alması takip etti.

HDK ve PKK’den saldırılarla ilgili açıklama

HDK konuyla ilgili yaptığı açıklamada İran rejiminin Başûr-Rojhelat sınır hattının Başûr tarafındaki Çoman ilçesindeki Allane alanında gerçekleştirdiği top saldırılarında güçlerinden herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

HDK açıklamasında saldırılar sırasında İran rejiminin insansız hava araçlarının da izleme uçuşları yaptığı belirtildi.

PKK’nin askeri kanadı HPG’den ise saldırılara dair yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının hedef aldığı Maxmur ve Şengal’de HPG güçlerinin herhangi bir hareketliliği ve aktivitesinin olmadığı belirtildi.

“Bu saldırıların katliamcı DAİŞ zihniyetinden hiçbir farkı yoktur” denilen açıklamada, HPG’nin herhangi bir kaybının olmadığı kaydedildi.

Öte yandan Allane Köyü bölgesi dün de İran rejimi topçuları ve Türk devletine ait İHA’lar tarafından bombalanmıştı.

Bombalanan bölgeler yerleşim yerlerinden uzak alanlar ancak mevsim nedeniyle bölgede göçerler bulunuyor.

Göçerlerin çoğunun bulundukları alanları boşaltarak yakındaki köy ve şehirlere sığındıklarını belirtilirken, yaşanabilecek yaralanma ya da yangın gibi durumlara müdahale etmek için sivil savunma ve sağlık ekipleri hazır bekletiliyor.