بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

İtalyan medyası: Öldürülen silah tüccarı Firuz Mollalara İsrail İHA’ları gönderiyordu

İtalyan medyası: Öldürülen silah tüccarı Firuz Mollalara İsrail İHA’ları gönderiyordu
İtalyan basını, İtalya'da öldürülen İranlı silah tüccarı Said Ensari Firuz’un İran rejimine İsrail yapımı MQ5 Hunter tipi İHA’lar göndermek üzere olduğunu yazdı.
posted onOctober 28, 2020
noبۆچوون

İtalyan basını, geçtiğimiz hafta İtalya'da eski çalışanı tarafından öldürülen İranlı silah tüccarı Said Ensari Firuz’un İran İslam Cumhuriyeti’ne MQ5 Hunter tipi insansız hava araçları (İHA) da dahil olmak üzere bir çok silah göndermeyi planladığını ortaya çıkardı.

İtalyan medyasında yayınlanan haberlere göre, son yıllarda Said Ensari Firuz’un İran'a 300 milyon Euro'luk silah gönderme faaliyetleri nedeniyle İtalyan yargısı tarafından kendisi hakkında soruşturma başlattı.

Haberlerde, Şah döneminde İran'ın İtalya Büyükelçisinin oğlu olan 68 yaşındaki Said Ensari Firuz’un, geçtiğimiz Salı günü başkent Roma’daki ofisinde yaşanan bir çatışmada, göğsüne aldığı üç kurşun sonucu öldürüldüğü aktarılırken Firuz’un, İran rejimine silah temin eden uluslararası bir silah tüccarı olduğu, Firuz’un İtalya’daki Calabria mafyası ile yoğun ilişkilerinin olduğu ayrıca Rus silah kaçakçılarıyla da yoğun bir ilişkisinin olduğu belirtildi.

El Massagro: Firuz 5 bin parça silah göndermeyi planlamıştı

İtalyan El Massagro gazetesi Said Ensari Firuz’un İran rejimine MQ5 Hunter tipi İHA’lar da dahil olmak üzere 5 bin adet silah parçası göndermeyi planladığını bildirdi.

El Massagro haberinde bahsi edilen MQ5 Hunter İHA’larının İsrail tarafından üretilen ve ABD dahil dünyanın bir çok ordusuna satılan bir İHA olması dikkat çekti.

Firuz’un İran rejimine göndermeye çalıştığı silahlar arasında otomatik silahlar ve keskin nişancı tüfeklerinin de bulunduğu bilgisinin de yer aldığı haberde, Firuz’un öldürülmesi davasıyla ilgili 9 İranlı ve İtalyan’ın da soruşturulduğu belirtildi.

El Massagro haberinde, İsrail’in bu İHA’ları düşman bildiği örgüt üyeleri de dahil olmak üzere hareket eden hedefleri durdurmak ve yok etmek için kullandığı da belirtildi.