بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Erdoğan’a terörist diyen Hollandalı siyasetçiden yeni bir paylaşım

Erdoğan’a terörist diyen Hollandalı siyasetçiden yeni bir paylaşım
Hollanda Sağcı Parti lideri Geert Wilder’in ‘Terörist Erdoğan’ demesi ve başında bomba monteli sarık olan Erdoğan karikatürü yayınlaması ardından Türk devletinin tehditkar tepkiler vermesine Wilder, yeni bir resim yayınlayarak karşılık verdi.
posted onOctober 28, 2020
noبۆچوون

Hollanda Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilder, kendi Twitter hesabından Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Terörist Erdoğan’ demesi ve Erdoğan’ın, başında bomba monteli sarık ile karikatürünü yayınlaması ardından Türk devleti sert tepki göstermişti. Wilder, Türk devletinin tepkisine yeni bir resim yayınlayarak yanıt verdi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, PVV lideri Wilder’in ‘Terörist Erdoğan’ paylaşımı ardından Wilder’i “hadsizlik” ile suçlamış ve “Sen kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi?" diye tehdit etmişti.

Erdoğan tehdit açıklaması ardından avukatları, Hollandalı siyasetçi Geert Wilder hakkında Türk mahkemesinde dava açmıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise Wilder’in ‘İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalıştığını’ iddia ederek, “Avrupa'nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık dur demenin zamanı gelmiştir" tehdidinde bulunmuştu.

Batan Türk devleti resmi

turkiye

 

Wilder’in yeni yayınladığı resimde denizde üzerinde Türk bayrağı olan bir geminin sulara gömülüşünü gösteriyor. Wilder’in paylaştığı bu resimde Türk devletinin ekonomik olarak içine düştüğü krize atıfta bulunduğu tahmin ediliyor.

Hollandalı siyasetçi Geert Wilder, daha önce başka bir paylaşımda "Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" ifadelerini kullanmıştı.