بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Türk SİHA’ları Rojava’da sivilleri vurdu: 2 kişi şehit

Türk SİHA’ları Rojava’da sivilleri vurdu: 2 kişi şehit
Rojava’ya yönelik saldırılarına ara vermeden devam eden Türk devletinin, Dêrik’te SİHA’larla sivil alana yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 sivil yurttaşın şehit olduğu bildirildi.
posted onOctober 20, 2020
noبۆچوون

Para karşılığı güdümüne aldığı Arap ve Türkmenlerden oluşan cihatçı haydut çeteleri ile Rojava’nin Afrin, Azez, Cerablus, Grê Spî ve Serêkaniyê kentlerini işgal eden Türk devleti, ABD ve Rusya ile ayrı ayrı imzalanan anlaşmalara rağmen Rojava’ya saldırılarını sürdürüyor.

İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) Batı Kürdistan’ın (Rojava) Dêrik kentine bağlı Mezri ve Dêrikaberavê köylerini bombalaması sonucu 2 sivil şehit düştü.

Rojava Asayiş güçlerinden konuya dair yapılan açıklamada, Türk devletine ait SİHA’ların bugün sabah saatlerinden itibaren Dêrik semalarında gözetleme yapıldığı belirtilerek bu gözetlemeler ardından Dêrik kentine bağlı Mezri ve Dêrikaberavê köylerinin bombalandığı belirtildi.

Asayiş güçleri açıklamasında, Türk SİHA’larınan gözetlemeler ardından tamamen sivil alan olan Mezri ve Dêrikaberavê köyleri yerleşkelerini bombalaması sonucu 2 sililin şehit düştüğü bildirildi.

Jeffrey’in taahhütü işlemiyor

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in 21 Eylül’de Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında Kürt ulusal birliği müzakerelerine destek amacıyla Rojava’ya gerçekleştirdiği ziyaret ardından Jeffrey’in Rojava Özerk Yönetimi yetkililerine, Türk devletinin Rojava’ya saldırmayacağını taahhüt ettiği iddia edilmişti.

Ancak görünen o ki Türk devleti ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’e verdiği taahhüte riayet etmiyor.