Ana içeriğe atla

Babası kaçırılan İranlı aktivisten yardım çağrısı 

Babası kaçırılan İranlı aktivisten yardım çağrısı 
posted onJanuary 4, 2022
noyorum


İranlı siyasi aktivist Şima Babai, sosyal medya hesabından babasının Türkiye sınırını geçmek üzereyken İran istihbarat güçleri tarafından kaçırıldığını açıklayarak yardım çağrısında bulundu.  
 
Başörtüsü takmayı reddettiği için hakkında verilen hapis cezasından dolayı İran’dan kaçarak Belçika’ya sığınan İranlı aktivist Şima Babai, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, babası İbrahim Babai’nin yasal olmayan yollarla Türkiye’ye geçmek isterken İran istihbaratı tarafından yakalndığını duyurdu. 
 
İletişime geçtiği kaçakçıların, kendisine babasının öldüğünü, cesedinin Van’ın Özalp ilçesinde olduğunu söylediğini aktaran Şima Babai, kendi imkânları ile tutmuş olduğu bir avukat üzerinden Van’daki tüm hastane ve morgları araştırdığını ancak babası ile ilgili herhangi bir ize ulaşamadığını kaydetti. 
 
Babasının akıbetini araştırmaya devam eden Şima Babai, son olarak İran’ın Maku kentinde istihbarat görevlileri tarafından yakalandığı  bilgisine ulaştığını, babası üzerinden kendisinin de İran’a çekilmek istendiğini söyledi. 
 
İki haftadır babasından haber alamadığını vurgulayan Şima Babai, insan hakları örgütleri ve savunucularından yardım istedi.