Ana içeriğe atla

Atilla Peker: Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk

Atilla Peker: Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk
posted onMay 30, 2021
noyorum

Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı ile ilgili yaptığı suç duyurusunun detaylarını anlatan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ağabeyi Atilla Peker, “Devlete hizmet ettiğimizi sanırken meğer kullanılıyorduk, Korkut Eken'in de kullanıldığını düşünüyorum” dedi.

Sözcü gazetesine konuşan Atilla Peker, “Kutlu Adalı olayı benim için sırdı. Eşim bile bu sırrı bilmiyordu. Kimseyle paylaşmamıştım. Madem sırdı, kimseye söylenmemeliydi. Kardeşim Sedat Peker'e yapılanların sonrasında bu şekilde kendisi de açıklama yapınca, bu açıklamayı doğrular bir açıklama yapmazsam, kardeşimi yalan söylüyor konuma mı getirecektim? Yarın öleceğimi bilsem bile ben bu konuyu açıklardım.” dedi.

Devlete hizmet ettiklerini zannederken kullanıldıklarını belirten Peker, “28 yaşındaydım, 53 yaşına geldim. Olaylardan öğrendiğim, birileri rant peşindeyken, birileri de vatan millet adına hizmet ediyor. Ben bunu anladım. Korkut ağabey de bu şekilde kullanılan, ülkesine hizmet etmek isteyen birisidir.” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayeti olayında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski MİT’çi Korkut Eken’i işaret etmişti. Peker, Korkut Eken’in Kutlu Adalı’nın öldürülmesi için tetikçi talep ettiğini, kendisinin de ağabeyi Atilla Peker’i Kıbrıs’a gönderdiğini fakat Adalı’yı Eken’e bağlı başka bir ekibin öldürdüğünü ileri sürmüştü.