Ana içeriğe atla

İran rejiminin gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor: 67 yurttaş alıkonuldu

İran rejiminin gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor: 67 yurttaş alıkonuldu
İran rejiminin Rojhelat’ta başlattığı gözaltı ve tutuklama furyası artarak devam ederken son iki hafta içerisinde ortalama her gün 5 kişi gözaltına alınıp bunların çoğu tutuklanıyor.
posted onJanuary 23, 2021
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin Doğu Kürdistan (Rojhelat) kentlerinde son dönemde başlattığı baskınlarda onlarca Rojhelatlı yurttaş gözaltına alınıp tutuklanıyor. Son iki hafta içerisinde ortalama her gün 5 kişi gözaltına alınıyor ve bunların bir çoğu tutuklanıyor.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın konuya dair yaptığı açıklamasına göre son iki hafta içerisinde İran rejim güçlerinin Rojhelat’ın Piranşar, Bokan, Mahabad, Naqada, Rabat, Saqiz, Bane, Meriwan, Senendej, Kaleterzan, Sawlawa ve Kirmaşan kentlerinde yaklaşık 67 yurttaş gözaltına alındı ve bunlardan sadece 5’i serbest bırakıldı.

Hengaw açıklamasında Piranşar’da 3 yurttaşın gözaltına alındığı, gözaltına alınanlardan 37 yaşındaki Piştiwan Nebi Zergitan isimli yurttaşın nerede tutulduğunun öğrenilemediği ve ailesinin bundan büyük bir endişe duyduğu belirtildi.

Hengaw, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada da İran rejim güçlerinin Salı günü Bokan kentinde gerçekleştirdiği baskınlarda 19 yurttaşın gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan Mehyedin Şema isimli yurttaşın tutuklandığını, ayrıca Seqiz’da ise Ata Cemal Rahmanzade isimli yurttaşın gözaltına alındığını bildirmişti.