Ana içeriğe atla

İran rejimi, Kürt kadın sanatçılar Nazenin ve Nesrin’i gözaltına aldı

İran rejimi, Kürt kadın sanatçılar Nazenin ve Nesrin’i gözaltına aldı
İran rejimi güvenlik güçleri Kirmanşah kentinde Kürt kadın müzik grubu Glaris üyeleri Nazenin Atabaki ve Nesrin Yezdanpur’a karşı bir operasyon gerçekleştirerek, Kürt kadın sanatçıları gözaltına aldı.
posted onJanuary 21, 2021
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti, haksız uygulamalarına bir yenisini ekleyerek Kirmaşan Kürt kadın müzik grubu Glaris’in üyelerini hedef aldı.

İran rejimi güvenlik güçlerinin Kirmanşah kentinde müzik üreten Glaris kadın müzik gurubu üyeleri Nazenin Atabaki ile Nesrin Yezdanpur’un evlerine operasyon düzenledi.

Rejim güçleri tarafından gözaltına alınan Kürt sanatçılar Nazenin Atabaki ile Nesrin Yezdanpur'un nereye götürüldükleri öğrenilemedi.

Doğu Kürdistan (Rojhelat) İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamasına göre dün Kürt kadın sanatçıların evlerine düzenlenen baskında Glaris grubu üyelerinden Nazenin Atabaki ile Nesrin Yezdanpur gözaltına alındı.

Hengaw, rejim güçlerinin baskın ardından gözaltına aldığı Kürt kadın müzisyenleri nereye götürüldüğünün bilinmediğini aktardı.

Açıklamada İran rejimi güvenlik kurumlarının Atabaki ile Yezdanpur’un ailelerine herhangi bir bilgi vermediği ve ailelerin endişeli bekleyişlerinin devam ettiği belirtildi.