Ana içeriğe atla

İran rejimi İtlaatının Piranşar köylerine yönelik gözaltı furyası devam ediyor

İran rejimi İtlaatının Piranşar köylerine yönelik gözaltı furyası devam ediyor
İran rejimi İtlaat güçlerinin dün gece, Piranşar köylerine yeni baskınlar düzenleyerek Zahir Pasupeş ve kardeşi Faruq Pasupeş’i de gözaltına aldığı bildirildi. Pasupeş kardeşlerin nereye götürüldüğü bilinmezken İtlaat güçlerinin son üç gün içerisinde Piranşar köylerinden 6 kişiyi gözaltına alıp tutukladığı bildirildi.
posted onNovember 18, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Teşkilatı (İtlaat) güçleri, son birkaç gündür Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Piranşar kentine bağlı köylere yönelik başlattığı baskın, gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor.

İtlaat güçlerinin dün gece köylere yönelik gerçekleştirdiği baskınlarda Zahir Pasupeş ve kardeşi Faruq Pasupeş’i gözaltına aldığı bildirildi. AVATODAY’e bilgi aktaran yerel kaynaklar, gözaltına alınan Pasupeş kardeşlerin nereye götürüldüklerinin bilinmediğini aktardı.

İran rejimi İtlaat güçlerinin Piranşar köylerine yönelik son üç gün içerisinde gerçekleştirdiği baskınlarda Pasupeş kardeşlerin yanı sıra 6 Piranşar sakinini daha gerekçesiz bir şekilde gözaltına alıp tutukladı.

İtlaat güçlerinin gözaltına alıp tutukladığı diğer 6 kişinin, Garguli Sarê köyünden Necmedin Suxanwar, Şoriş Abdula Nazhad, Salah Aji ve Rahman Aji kardeşler ile Şinawe köyünden Ali Cola ve İsmail Hacı Abdula olduğu bildirildi.