Ana içeriğe atla

Riyad: Pasdarlarca eğitilen İran rejimi terör şebekesi çökertildi

Riyad: Pasdarlarca eğitilen İran rejimi terör şebekesi çökertildi
Suudi Arabistan, saldırılar gerçekleştirmek amacıyla İran rejimi Pasdaranları kamplarında Pasdarlar tarafından askeri ve patlayıcı eğitimi alan bir terör şebekesinin çökertildiğini duyurdu.
posted onSeptember 29, 2020
noyorum

Suudi Arabistan, ülkede terör saldırıları gerçekleştirmek amacıyla İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) kamplarında Pasdarlar tarafından askeri ve patlayıcı eğitimi alan bir terör şebekesinin çökertildiğini ve 10 teröristin yakalandığını duyurdu.

Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir ev ve çiftliğe yönelik gerçekleştirilen baskında, buralarda depolarda saklanan birçok silah ve patlayıcının da ele geçirildiğini belirtti.

Güvenlik Başkanlığı, yakalanan 10 teröristin İran rejimi Pasdaranlarının İran’'daki kamplarında askeri eğitim aldıklarını, bunun yanı sıra saldırılar gerçekleştirmek amacıyla patlayıcıların nasıl hazırlanacağı konusunda da eğitim aldıklarını aktardı.

Suudi medyasında operasyonla ilgili yayımlanan haberlerde ise yakalanan 10 teröristin sorguları neticesinde, teröristlerin kimliklerinin belirlendiği ve teröristlerin itirafları neticesinde saldırılarda kullanılmak amacıyla toplanan silah ve patlayıcıların depolandığı bir ev ile bir çiftliğe de baskın yapıldığı, baskın sonucunda da yüksek sayıda silah ve patlayıcı mühimmatının ele geçirildiği kaydedildi.

Haberlerde Suudi güvenlik yetkililerinin, yakalanan teröristlerin faaliyetleri ve bunlarla bağlantılı hem yurtiçi hem de yurtdışındaki kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırmalarının devam ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan’ın 2016’da Şii din adamı Şeyh Nimr al-Nimr'i idam etmesinin ardından İran rejimi ile arasında diplomatik kriz yaşanmış, fanatik Şii unsurların İran'daki Suudi misyonlarına karşı saldırılarda bulunması ardından Suudi Arabistan İran rejimiyle diplomatik ilişkilerini kesmişti.

ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilip İran rejimine yönelik ağır ekonomik yaptırımları devreye koyması ardından Basra Körfezi’nde petrol taşıyan bazı gemilere yönelik saldırılar gerçekleşti. Washington ve Riyad yönetimleri, bu saldırılardan İran rejimini sorumlu tutmuş ve ABD safında yer alan Riyad ile Tahran ilişkileri daha da gerilmişti.

Suudi Arabistan ayrıca İran rejimini Yemen'deki Şii Huti milislerine askeri destek sağlamakla suçluyor.