Ana içeriğe atla

CENTCOM Komutanı McKenzie: Türkiye’nin Başûr’a saldırısı kargaşaya yol açıyor

CENTCOM Komutanı McKenzie: Türkiye’nin Başûr’a saldırısı kargaşaya yol açıyor
Türk devletinin PKK bahanesiyle Başûr’a yönelik sürdürdüğü işgal saldırılarıyla ilgili konuşan CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Türk ordusunun bu saldırılarının kargaşaya neden olduğunu söyledi. McKenzie ayrıca “Biz PKK ile HSD’nin bir ve aynı olduklarına inanmıyoruz” dedi.
posted onAugust 16, 2020
noyorum

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Türk devletinin PKK bahanesiyle Güney Kürdistan’a (Başûr) yönelik sürdürdüğü işgal saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu'daki üst düzey ABD'li komutan General McKenzie, Türkiye'nin PKK’ye karşı mücadelesinin “meşru güvenlik kaygılarına dayandığını” ancak Türk askeri operasyonlarının kargaşaya neden olduğunu söyledi.

The National Interest’ten Matthew Petti’nin haberine göre ABD Barış Enstitüsü'nün ev sahipliğinde düzenlenen video konferansa konuşmacı olarak katılan CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Türk devletinin Demokratik Suriye Güçleri’ni (HSD) PKK’nin Suriye’deki uzantısı olduğunu iddia ettiğini ifade ederek “Ancak HSD konusunda farklı düşünüyoruz. Biz PKK ile HSD’nin bir ve aynı olduklarına inanmıyoruz” diye konuştu.

McKenzie, Türk ordusunun PKK'yi bahane ederek Başûr’a yönelik sürdürdüğü saldırılardan endişeli olduklarını söyledi.

11 Ağustos günü Türk ordusuna ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) bombardımanı sonucu Erbil’in Sidekan kasabasında iki Irak Sınır Muhafızı’nın hayatını kaybettiğini hatırlatan McKenzie, Türk devletinin saldırılarının bölgede çatışmalara ek olarak karmaşıklığa da neden olduğunu vurguladı.

"Aynı zamanda, daha önce de söylediğim gibi, Türkiye'nin meşru ulusal güvenlik endişeleri var. Biz bu endişeleri gidermek istediklerini anlıyoruz” diyen CENTCOM Komutanı McKenzie, “Ancak bir hedefe ateş ettiğinizde yanlış hesaplama potansiyelinin de çok yüksek olduğunu hesaplamanız gerekiyor” dedi.