Ana içeriğe atla

Tahran güdümlü Kürt düşmanı Haşdi İmameyn güçleri Kerkük’e yerleştiriliyor

Tahran güdümlü Kürt düşmanı Haşdi İmameyn güçleri Kerkük’e yerleştiriliyor
Kürtlere karşı şovenist tutumlarıyla bilinen İran rejimi güdümlü milis gruplarından Haşdi İmameyn güçlerinin Kerkük’ün Dibuz ilçesine yerleştirilmeye başlandığı bildirildi.
posted onAugust 8, 2020
noyorum

Kerkük’ün Dibuz ilçesine Kürtlere karşı şovenist tavrı ve düşmanlığı ile nam salmış İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki terörist faaliyetlerini yürüten Haşdi Şabi milis gruplarından Haşdi İmameyn güçleri yerleştirilmeye başlandı.

Kürtlere karşı şovenist tutumları ve düşmanlığı ile tanınan İmameyn güçlerinin bölgeye yerleştirilmesi Kürtler nezdinde büyük endişeye yol açtı.

BasNews’in geçtiği habere göre, Haşdi Şabi milisleri bünyesindeki Haşdi İmameyn (İmamlar Gücü) isimli milis grup mensupları Kerkük’ün Dubiz ilçesine yerleştirilmeye başladı. Bu grup, Irak’ın güneyindeki Arap paralı milislerinden kurulu silahlı bir milis grup ve Saddam Hüseyin rejimi döneminde Kerkük’e uygulanan Araplaştırma politikasında da kullanılan bir grup.

Haşdi İmameyn gücünün Dubiz’a yerleştirilmesiyle birlikte ilçenin güvenliğini sağlayan Haşdi Şabi’ye bağlı 22’inci taburun ilçeden çıkacağı ise gelen bilgiler arasında.

Meriwan: Bu güç en şoven Araplardan oluşuyor

Konuyla ilgili konuşan Kürdistan Demokrat Parti (PDK) Kerkük Sorumlusu Celal Meriwan, Haşdi İmameyn güçlerinin Haşdi Şabi içerisindeki şovenist Araplardan oluşan Haşdi Aşayari güçlerine bağlı olduklarını dile getirerek, “Haşdi İmameyn milisleri Xaldun ve Meysem aşiretlerinden oluşuyor. Bu güç en şovenist güç olarak biliniyor. Kürtlere karşı şovenist tutumları ve geçmişte yaptıkları düşmanlıkları ile bilinen bir güç” dedi.

Bu güçlerin DAİŞ terör örgütünden bir farkı olmadığını dile getiren PDK sorumlusu Celal Meriwan, “Bu milisler geçmişte Dubiz Kürtlerine karşı büyük bir zulüm yaptı. Kürtler ile dost olan aşiretlere de aynı zulmü yaptılar. Bu güçlerin DAİŞ teröristlerinden bir farkı yok. İkisi de Kürtlere düşman” ifadelerini kullandı.