Ana içeriğe atla

Kerkük’te büyük operasyon: 13 DAİŞ’li öldürüldü

Kerkük’te büyük operasyon: 13 DAİŞ’li öldürüldü
Irak ordusunun uluslararası koalisyonun hava desteğiyle Kerkük’te DAİŞ’e karşı büyük bir operasyon başlattığı bildirildi. Operasyonda 13 DAİŞ’li teröristin öldürüldüğü belirtildi.
posted onJune 2, 2020
noyorum

Irak ordusunun Kerkük’te terör örgütü DAİŞ’e karşı bu sabah başlatığı büyük operasyonda 13 örgüt mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, kentin güneybatı bölgesinde DAİŞ’e yönelik başlatılan operasyonda 13 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD öncülüğündeki DAİŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerinin de operasyona hava desteği sağladığını belirten Harbiye, DAİŞ’lilerin kentin güneyindeki Çay Vadisi yakınlarında öldürüldüğünü aktardı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin talimatıyla bugün Kerkük’ün güneybatısında terör örgütü DAİŞ’e karşı operasyon başlatılmıştı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, yaptığı açıklamada, Kazimi’nin talimatıyla Kerkük’ün güney batısında DAİŞ’e karşı büyük bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Operasyonun 5 ayrı koldan devam ettiğini belirten Resul, bu operasyonla istikrar ve güvenliğin sağlanması ve söz konusu bölgenin DAİŞ kalıntılarından arındırılmasının amaçlandığını kaydetmişti.

Kazimi Kerkük’te

Kazimi

 

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin de operasyonu yerinden takip etmek için üst düzey komutanlarla Kerkük'e geldiği bildirildi. Bu Kazimi'nin başbakanlık görevindeyken Kerkük'e ilk resmi ziyareti oldu.

DAİŞ terör örgütü son haftalarda, Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi idaresinde olmayan Kürdistan topraklarından olan Kerkük ve diğer kentlerde saldırılarını artırmış, özellikle Kürt çiftçilere karşı öldürme ve kaçırma girişimlerine başlamıştı.