Ana içeriğe atla

Rojhelat’ta Corona alarmı: Urmiye’de son 24 saatte 22 can kaybı

Rojhelat’ta Corona alarmı: Urmiye’de son 24 saatte 22 can kaybı
Rojhelat’ın Urmiye kentinde Coronavirüs tehlikesi kol gezerken son 24 saat içerisinde 22 yurttaşın virüsten dolayı hayatını kaybettiği bildirildi. Kentte Coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 458’e yükseldi. Rojhelat’ın diğer kentlerinde de durum acil.
posted onJuly 2, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin umursamaz bir tutumla yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemleri gevşetmesi ve halkında pasif tutumu nedeniyle Doğu Kürdistan'ın (Rojhelat) Urmiye kentinde son 24 saat içinde 22 yurttaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Urmiye Tıp Fakültesi Dekanı Cewad Aqazade, son 24 saat içinde 22 kişinin Coronavirüsten hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kentte 328 kişinin daha Coronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade eden Cewad Aqazade, 525 kişinin de virüs taşıdığı şüphesiyle karantinaya alındığını söyledi.

Urmiye kenti, Rojhelat kentleri içerisinde hem can kayıplarının en çok yaşandığı hem de en çok vakanın olduğu kent konumunda.

Son can kayıpları ile Urmiye’de şimdiye kadar Coronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 458’e yükseldi.

Rojhelat’ın diğer kentlerinde de durum kritik

Öte yandan Rojhelat’ın diğer kentlerinde de Coronavirüsün hızla yayılması söz konusu. Coğunluğu Urmiye’de olmak üzere, Rojhelat genelinde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı bin 400’ü aştığı kaydedildi.

Sadece dün Rojhelat kentlerinde toplam 400 kişi yaşamını yitirdi. Rojhelat’ta sahada sağlık hizmeti sunan sağlık emekçileri, İran rejiminin Coronavirüs’ün özellikle Rojhelat’ta yayılmasını önemsemediğini, bununla birlikte halkta da duyarlılığın az olmasından dolayı vaka ve ölüm oranlarının hızla arttığını belirtiyor. Sağlıkçılar, halkın İran rejiminin uygulamadığı koruma önlemlerini kendi imkanlarıyla uygulaması uyarısında bulundu.