Ana içeriğe atla

Sabri Ok: Türkiye’de darbe olabilir, mümkündür

Sabri Ok: Türkiye’de darbe olabilir, mümkündür
Sabri Ok: Türkiye’de darbe olabilir, mümkündür
posted onApril 10, 2021
noyorum

104 amiralin “Montrö Bildirisi” sonrası yaşanan darbe tartışmaları hakkında Sterk TV’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, devlet içi çelişki ve çatışmaların yoğunlaştığını belirterek Türkiye’de darbe olabileceğini söyledi.

Amirallerin bildiri yayımlamasının sebebinin tarikatların Türk ordusu içinde yeniden güçlenmesi olduğunu ileri süren Ok, “Klasik devlet yanlısı kesimler tarikatların hükmünde bir devlet yapısını istemiyorlar. Bu temelde çeşitli biçimlerde tepkilerini ortaya koyuyorlar. Tabi bunlar da belli bir gücü oluşturuyorlar. Sadece emekli amiraller değil, ordu içinde de bu anlayışı temsil edenler vardır. AKP ne yaptı; askeri yapı ile oynadı. Hulusi Akar eliyle ordu ile oynadı. Yani eski Türk askeri yapısı şu anda yoktur, içinde çeşitli tarikatların etkili olduğu bir yapı halindedir. Bu emekli devletçi amirallerin tepki verip açıklama yapma sebebi bundan dolayıdır. Yani dertleri demokrasi filan değildir” diye konuştu.

Devlet içerisindeki iktidar mücadelesinin bir darbeye de sebep olabileceğini belirten Ok, “Tabi darbe de olabilir, bu da mümkündür. Ama ne zaman ne şekilde olacağını bilmek zor. Yaşanan çelişkiler, kimin ne kadar iktidar olacağının çelişki ve çatışmasıdır. Yani şu an itibariyle bildiğimiz devlet ciddiyeti diye bir şey ortada kalmamıştır” dedi.