Skip to main content

روحانی «مذاکرات پشت پرده» را تایید کرد؛ ادعای خامنه‌ای در مورد «مذاکره نمی‌شود» دروغ است؟

روحانی «مذاکرات پشت پرده» را تایید کرد؛ ادعای خامنه‌ای در مورد «مذاکره نمی‌شود» دروغ است؟
posted onNovember 5, 2019
nocomment

آواتودی*

حسن روحانی رییس جمهوری نظام ایران سه شنبه 14 آبان/ 5 نوامبر به هنگام اعلام «گام چهارم در کاهش تعهدات برجامی ایران» از وجود «مذاکرات پشت پرده» و «ادامه آن در دو ماه آینده» سخن گفت؛ بنا بر این، سخنان روحانی نشان می‌دهد که ادعاهای روز یکشنبه این هفته علی خامنه‌ای که «صد در صد، مذاکره با آمریکا اشتباه است و مذاکره‌ای نخواهد شد چون آنها یقینا هیچ امتیازی نمی‌دهند»، یک دروغ دیگر رهبر نظام است.

روحانی در گشایش کارخانه «نوآوری آزادی» گفت به سازمان انرژی اتمی ایران دستور داده که از چهارشنبه 15 آبان/ 6 نوامبر گازدهی به 1044 سانتریفیوژ در سایت اتمی فردو را که تا حال بر اساس برجام تنها می‌چرخید اما به آنها گاز تزریق نشده بود، گازرسانی کنند».

وی افزود: «ما به تمام مذاکرات پشت پرده متعهد هستیم؛ ما این مذاکرات را ادامه می‌دهیم؛ البته چون در هفته‌های اخیر به توافق نرسیدیم گام چهارم را برمی‌داریم اما در دو ماه آینده به مذاکرات ادامه می‌دهیم و اگر همه تحریم‌ها برداشته شد و ما توانستیم نفت را بفروششم و از سود بانک‌های خود استفاده کنیم، ما هم به شرایط گذشته بازمی‌گردیم؛ ما راه درستی را انتخاب کردیم و دنیا باید بداند که ملت ایران هم مقاوم است و هم اهل مذاکره».

وی مثال آورد که نامه‌های اکبر هاشمی رفسنجانی به صدام حسین بود که موجب آزادی اسیران جنگ ایران و عراق شد و ایران به خواسته‌های ارضی و حقوقی خود در قبال آن جنگ رسید؛ پس مذاکره باید ادامه یابد. (در پاسخی به اظهارات یکشنبه خامنه‌ای که گفت، از گذشته تا ابد مذاکره با آمریکا خطایی عظیم است).

روحانی تایید کرد که دو سال 1397 و 1398 ایران «سخت‌ترین شرایط را داشت». وی تحریم‌ها را «خطرناک» نامید و گفت دولت توانسته «کمی وضعیت را مهار کند؛ خطر را از بین نبرده بلکه کمی کاهش داده است».

******************************

هم‌زمان، افراد نزدیک به حسن روحانی و برخی از نمایندگان مجلس تایید کردند که حسن روحانی خواهان تعیین جانشین رهبری نظام است و این خواسته او را شماری از نمایندگان هوادارش (با تشویق او) به آگاهی هیئت رییسه مجلس رساندند اما علی لاریجانی (که جایگاهش در آستانه انتخابات پیش‌روی مجلس و تضعیف عملی برادرش صادق آملی لاریجانی، لرزان شده) از بیم واکنش رهبر نظام، با این پیشنهاد مخالفت کرد.

احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رییسه مجلس سه شنبه گفت پیشنهاد انتخاب قائم مقام اجرایی برای رهبر از سوی مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس (فرد نزدیک به روحانی) در هیئت رییسه مجلس مطرح شد.

اظهارات این نمایندگان مجلس نشان می‌دهد که روحانی می‌خواهد که خود او به عنوان جانشین رهبر در امور اجرایی معرفی شود و با اشاره به اینکه شرایط کنونی به سختی زمان جنگ ایران و عراق است، یادآور شده که در آن زمان نیز خمینی اختیارات اجرایی رهبری و حتی جانشینی فرمانده کل قوا را به رفسنجانی محول کرده بود.

اظهارات روز سه شنبه روحانی در اشاره به نامه‌های رفسنجانی به صدام و نیز سختی شرایط کنونی کشور، بیان روشن‌تر خواسته او از رهبر حکومت است؛ ولی وی در طعنه به رهبر و هوادارانش گفت «درک شرایط جدید برای سنت‌گراها سخت است».

روحانی هفته گذشته در اشاره تلویجی اما کاملا مفهوم به قتل رفسنجانی بدست افرادی خاص، در نشست دولتش گفت، «اگر من هم زنده ماندم خواهم گفت که چه کسی کشور را قفل کرد». او بر لزوم پذیرش رسمی و آغاز اجرای 4 قانون وابسته به مجموعه اف ای تی اف تاکید دارد تا آخرین روزنه‌های ارتباط مالی و بانکی ایران با دنیا بسته نشود.

 

       ________________________________
*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.