Skip to main content

پس از معامله مبادله با استرالیا٬ رژیم ایران به زودی خارجی ها یا دو تابعیتی های دیگر را گروگان می گیرد

پس از معامله مبادله با استرالیا٬ رژیم ایران به زودی خارجی ها یا دو تابعیتی های دیگر را گروگان می گیرد
posted onOctober 9, 2019
nocomment

آواتودی*

در میان سکوت مرموز دولت استرالیا٬ رسانه های جهانی ارزیابی می کنند که این کشور و جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته یک معامله محرمانه آزادی اسیران یا گروگانهای متقابل را با موفقیت و بدور از جنجال٬ عملی کردند.

روزنامه بریتانیایی تایمز تاکید کرده که مقامات استرالیا برای تحقق این معامله با تهران٬ جزییات آن را از آمریکا که هم پیمان مهم دولت کانبرا است٬ پنهان نگاهداشتند و حاضر به مبدل کردن آن به یک معامله مبادله گروگانهای بین المللی٬ که ظاهرا مورد نظر آمریکا بود٬ نشدند.

در این داد و ستد آرام و بی سر و صدا٬ جولی کینگ و مارک فیرکین شهروندان استرالیا که چندی پیش در ایران بازداشت شده بودند٬ در برابر رهایی رضا دهباشی یک کارشناس سرطان در دانشگاه کویینزلند استرالیا٬ به وطن خود بازگشتند.

آمریکا از مدتی پیش از استرالیا خواسته بود رضا دهباشی را به این کشور تحویل دهد تا به خاطر معاملاتی که از نگاه آمریکا٬ نقض قوانین تحریم علیه رژیم ایران محسوب می شود٬ محاکمه کند اما استرالیا این محقق ایرانی ۳۸ ساله را پس از ۱۳ ماه بازداشت٬ راهی تهران کرد.

دولت استرالیا در توجیه آزادی رضا دهباشی گفت که دادستان این کشور مستندات ارائه شده از سوی آمریکا برای استرداد او به آن کشور را کافی ندانسته بود.

آزادی رضا دهباشی این اهمیت را برای حکومت ایران داشت که سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا شخصا او را در بازگشت به تهران با پرواز هوایی همراهی کند.

دو دوست استرالیایی نیز در گفتگوهای رسانه ای در بازگشت به کشورشان٬ از بودن در میان خانواده ابراز شادمانی کرده ولی دوران چند ماهه بازداشت در ایران را طاقت فرسا توصیف کرده اند.

آزادی این دو جوان استرالیایی در رسانه های بریتانیایی نیز بازتاب گسترده ای یافته زیرا مایک کینگ پدر جولی کینگ زاده بریتانیا است و دختر او نیز از امتیاز شهروندی سرزمین پدری اش برخوردار است.

در حالی که استرالیا انجام معامله با ایران را رد کرده٬ به گزارش شبکه ای بی سی٬ وکیل رضا دهباشی آزاد شدن موکل خود را با رهایی دو دوست استرالیایی از زندان ایران٬ مرتبط دانسته است.

در همین حال٬ خانم کایلی مور گیلبرت یک بانوی استاد استرالیایی که او نیز شهروندی بریتانیا را دارد٬ همچنان در ایران زندانی است در حالی که پیشاپیش از سوی رژیم محاکمه و به اتهام جاسوسی٬ به ده سال حبس محکوم شده است.

شبکه ای بی سی در همین حال در گزارش دیگری در روز دوشنبه ۸ اکتبر تاکید کرد که سرنوشت خانم میمنت چاووشی حسینی در ایران٬ در تعاملات میان استرالیا و ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته و به احتمال زیاد٬ رژیم این بانوی ایرانی الاصل محقق جامعه شناس را که تابعیت استرالیایی نیز دارد٬ ممنوع الخروج کرده است.

تمامی تجربیات گذشته نشان می دهد که رژیم ایران هر گاه که یکی از گروگانهای بیگانه یا ایرانیان دو تابعیتی را آزاد کرده٬ بلافاصله افراد دیگری را به انواع بهانه های واهی دستگیر کرده است تا سبد گروگانهایش همواره پر بماند و از آنها برای معاملات آتی مورد نظر خود استفاده کند.

       ________________________________
  • گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.