Skip to main content

فشار شبە نظامیان متحد ایران بە بغداد برای خرید سامانه موشکی اس‌٤٠٠

فشار شبە نظامیان متحد ایران بە بغداد برای خرید سامانه موشکی اس‌٤٠٠
posted onAugust 17, 2019
nocomment

بدنبال سه حمله هوایی اخیر بە مراکز نظامی و انبارهای تسلیحاتی گروه‌های  شبە نظامی عراق در کمتر از یک ماه و نیم، چالشی سیاسی میان حکومت بغداد و گروهای زیر سلطە ایران درگرفته است. بر اساس گزارش رسانه‌های عراق، گروه‌های شبە نظامی عراق بە حکومت بغداد فشار آوردەاند تا سامانه موشکی اس‌400 را از مسکو بخرد.

هر سه حمله اخیر به اسرائیل نسبت داده شده که آخرین مورد آن هفته گذشته علیه پایگاه «الصقر» در جنوب بغداد بود.

در نتیجه فشار شبە نظامیان شیعه عراق بە دولت بغداد، عادل عبدالمهدی نخست وزیر مجوز پرواز هواپیماهای بسیاری از کشورها در آسمان عراق را لغو و تاکید کرد پرواز هر جنگندەای در حریم هوایی این کشور باید با کسب اجازه بغداد باشد.

گروههای شبە نظامی تصمیم عادل عبدالمهدی را یک موفقیت قلمداد کردە و معتقدند که این تصمیم بیشترین محدودیت‌ها را علیە نیروی هوایی آمریکا اعمال می‌کند.

مسئول دفتر نخست وزیر عراق اعلام کردە، قبل از اتخاذ این تصمیم، عادل عبدالمهدی با آمریکایی‌ها دیدار کردە است.

اما منبعی دیگر در این زمینە تصریح کرد کە توافق امنیتی آمریکا و عراق این اجازە را بە واشنگتن دادە کە با هماهنگی نهادهای داخلی عراق، کنترل حریم هوایی این کشور را بدست بگیرد.

منبع نامبردە این را نیز گفتە که تصمیم به منع پرواز در آسمان عراق نمی‌تواند قرارداد آمریکا و عراق را تحت الشعاع قرار دهد چه بسا که بغداد توان لازم را برای مراقبت از حریم هوایی خود ندارد.

از این روی، خبر «موفقیت» گروههای شبە نظامی تنها یک بحث رسانە‌ای است و بنظر می‌رسد که آمریکا التزامی به اجرای آن ندارد.

گروه‌های شیعە عراق از این روی به دولت بغداد برای خرید سامانه دفاع موشکی اس‌400 فشار آورده‌اند که بر این باورند این سامانه عراق را از وجود نیروی هوایی آمریکا بی نیاز می کند.

اما تلاش برای خرید این سیستم باعث خشم آمریکا خواهد شد و به نظر می‌رسد واشنگتن اجازە خرید چنین سیستم موشکی را که قادر است امنیت نظامی آمریکا را تهدید کند، ندهد.

ناظران سیاسی می گویند فشار نیروهای متحد تهران به بغداد برای خرید این سیستم، برای حفاظت از آسمان عراق نیست بلکه عملا خواسته جمهوری اسلامی و با هدف تقویت خط دفاعی ایران، بەخصوص در صورت بروز یک جنگ میان ایران و آمریکا است.

اکنون عادل عبدالمهدی در کشاکش دو جبهەی متضاد قرار گرفتە و مشکل بە نظر می‌رسد که بتواند خواسته‌های هردو طیف را برآوردە کند و از سوی دیگر ایران و آمریکا هر دو توان سرنگون کردن حکومت عبدالمهدی را دارند.