به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی حکومتی، علی ربیعی در یک نشست خبری در تهران، در پاسخ به سخنان دو هفته پیش مایک پمپئو که گفته بود «قصد دارد واقعیات را به مردم ایران بگوید»، گفت «خبرنگار ما مرضیه هاشمی میتواند برود با او مصاحبه کند و چیزی را که میخواهد بیان کند».
علی ربیعی، وزیر کار فشلی که مجلس حکومتی او را از کار برکنار کرده بود، و سابقه طولانی حضور در وزارت اطلاعات حکومتی را نیز دارد، بلافاصله نیز افزود، «کاری که آنها (آمریکا) با خبرنگاران ما کردند و رفتاری که با خبرنگاران ایرانی در آنجا انجام میدهند، نوعی بیاحترامی به فضای رسانه و گفتوگو بوده است».
اشاره ربیعی به بازداشت ملانی فرانکلین (یا همان «مرضیه هاشمی») در اوایل ژانویه امسال، پس از سفر او از ایران به زادگاهش در آمریکا برای دیدار خانواده آمریکاییاش بود که با رسیدن به فرودگاه، به دستور افبیآی به دلایل ارتباط با یک پرونده امنیتی در آمریکا بازداشت موقت شد اما بعد از یازده روز آزاد شد.
ملانی فرانکلین یک رنگین پوست آمریکایی است که چند سال بعد از روی کار آمدن حکومت روحالله خمینی در ایران، در کشورش به اسلام علاقه نشان میدهد و بعد از ازدواج با یک مرد ایرانی با نام خانوادگی «هاشمی» (مطالبی که خود او در مصاحبه با رسانههای جمهوری اسلامی ایران در باره زندگیاش بیان کرد)، چند بار از زمان جنگ ایران و عراق، به ایران سفر میکند ولی از حدود ده سال پیش ساکن دایمی ایران شده است. او در مصاحبه با تلویزیون رژیم گفت که شوهر ایرانیاش فوت شده اما او زندگی در ایران را همچنان برگزیده است. وی فارسی را به خوبی آموخته و آن را به روانی سخن میگوید.
«مرضیه هاشمی» تاکید کرده که آماده است جانش را فدای حکومت ایران کند؛ او بارها نیز از مردم ایران شاکی شده که «قدر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را نمیدانند» و از «واقعیات زندگی در آمریکا را بیخبر هستند».
«مرضیه هاشمی» در شبکه «پرستیوی» وابسته به مجموعه صدا و سیمای حکومت، که شبکه تبلیغات رژیم به زبان انگلیسی است و آوازهای نیز یافته، ابتدا به عنوان گوینده متنهای مستند و سپس مستندساز کار کرد و در سالهای گذشته به یکی از مجریان اصلی آن مبدل شده است.
با وجود جنجال بزرگی که حکومت ایران در یازده روز بازداشت موقت «مرضیه هاشمی» برپا کرد تا به «نقض حقوق بشر» او اعتراض کرده باشد (در حالی که روزنامهنگاران ایران در سلولهای حکومتی سالها میپوسند)، آمریکا این شهروند خود را در روز 23 ژانویه آزاد کرد و او کمتر از سه هفته بعد از آن، به ایران بازگشت و برخی از مهرههای حکومتی از او در تهران مانند یک قهرمان استقبال کردند.
وزارت خارجه آمریکا هنوز واکنش نشان نداده که آیا مایک پمپئو مصاحبه با «مرضیه هاشمی» را میپذیرد یا نه، اما یک امر روشن است؛ در میان تمامی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایرانی، رژیم آخوندی، ملانی فرانکلین آمریکایی را بر آنها ترجیح داده است.