Skip to main content

با وجود برگزاری سومین جلسه «کبرا»، واکنش لندن به ماجرای نفتکش‌ها تا مدتی دیگر معوق می‌ماند

با وجود برگزاری سومین جلسه «کبرا»، واکنش لندن به ماجرای نفتکش‌ها تا مدتی دیگر معوق می‌ماند
علی لاریجانی، شورای نگهبان و صریح‌تر از آنها، حسین شریعتمداری تایید کردند توقیف نفتکش بریتانیایی در خلیج فارس، «اقدام مقابله به مثل ایران» در برابر ادامه توقیف نفتکش «گریس‌‍1» با مشارکت مستقیم بریتانیا در جبل‌الطارق بود.
posted onJuly 22, 2019
nocomment

«کبرا» نام کمیته اضطراری کابینه سیاسی- امنیتی دولت لندن است که وزیران پست‌های حساس در آن شرکت می‌کنند و روسای سازمان‌های امنیتی و فرماندهان ارشد ارتش نیز در آن حضور می‌یابند تا در مورد موضوعی که در دستور کاراست، نظر کارشناسی بدهند.

«کبرا» دوشنبه 22 ژوئیه/ 31 تیر سومین جلسه خود را از زمان توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» برگزار کرد در شرایطی که ترزا می آخرین روزهای نخست وزیری را می‌گذراند و سه‌شنبه 23 ژوئیه حزب محافظه‌کار بریتانیا جانشین خانم می را به عنوان نخست وزیر انتخاب می‌کند که براساس ارزیابی‌ها، بخت بوریس جانسون برای رسیدن به نخست وزیری بیشتر از رقیبش در همین حزب، جرمی هانت وزیر خارجه کنونی است.

تا معرفی نخست وزیر جدید و سپس معرفی دولت او و یک رشته تحولات الزامی داخلی دیگر، بریتانیا هنوز نیاز به مدتی دیگر فرصت دارد؛ در این ایام تحولات بعید است که لندن بتواند تصمیم مهم و قابل عملی شدن در واکنش به اقدام ایران اتخاذ کند.

بوریس جانسون در زمانی که وزیر خارجه بود به تهران سفر کرده و از نزدیک با مقامات رژیم ایران آشنایی دارد؛ او چنین نشان داده که مانند جرمی هانت در مسیر تلاش برای کاهش تنش اقدام خواهد کرد و نه دمیدن بر شعله بحران- مگر آنکه ایران دست به اقدامات تازه‌ای بزند که نیاز به پاسخ محکم‌تری را الزامی کند.

ایران اما در نفتکش انگلیسی توقیف شده که از شنبه در ساحل بندرعباس است، پرچم خود را به اهتزاز درآورده و افزون بر آن، اذان نماز را از بلندگوی عرشه نفتکش پخش می‌کند تا نشان دهد که می‌تواند نفتکشی را که مانند خاک انگلیس است، به مسجد و نمازخانه هم مبدل کند.

شرکت سوئدی که اپراتور نفتکش بریتانیایی است خواهان دیدار با 23 خدمه بازداشتی در بندرعباس شده است؛ اما ایران به این درخواست اعتنایی نکرده است.

در حالی که عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه تهران دوشنبه مدعی شد که توقیف نفتکش انگلیسی ارتباطی با توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق ندارد، اما علی لاریجانی رییس مجلس رژیم به صراحت گفت این کار، مقابله به مثل بود؛ امری که در بیانیه روز یکشنبه شورای نگهبان نیز به آن اشاره شد.


اما حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان تهران و نماینده علی خامنه‌ای در شماره یکشنبه این روزنامه به صراحت چنین نوشت: «تلافی که تعارف ندارد» و «شترسواری دولا دولا نمی‌شود». او تاکید کرد که اقدام ایران تلافی‌جویانه بوده است.

برای خواندن متن کامل نوشته شریعتمداری بر روی این متن کلیک کنید