Skip to main content

İddia: Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devri 15 milyar dolar ile ödüllendirilecek

 İddia: Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devri 15 milyar dolar ile ödüllendirilecek
posted onApril 16, 2022
nocomment

Ekonomist Timothy Ash, gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Türkiye tarafından Suudi Arabistan’a devredilmesinin 15 milyar dolar değerinde bir finansman programı ile ödüllendirileceği öngörüsünde bulundu.

İddiayı Twitter hesabından ortaya atan Ekonomist Timothy Ash, davanın devredilmesinin Türk yetkililerin prens Muhammed aleyhindeki davayı fiilen kapattığı anlamına geldiğini belirterek “Bu Erdoğan’dan büyük taviz-barış teklifi. Erdoğan’ın Ramazan ayında Suudi Arabistan’a ziyareti bekleniyor ve Türkiye’nin bu ziyarette büyük bir Suudi finansman programı ile ödüllendirilmesini bekliyorum. Bunun en az Katar’ın TCMB’ye sağladığı 15 milyar dolarlık swap imkanına eşdeğer olmasını bekliyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Arap medyasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’ın daveti üzerine Ramazan Bayramı namazını Mekke'de kılacağı iddia edilmişti.

Haberde, Erdoğan’ın Suudi Kralı Selman ve Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile birlikte bayram namazını Mekke'de kılacağı yazılmıştı.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü. 

Dört yıldır Türkiye’de devam eden dava geçen hafta Suudi Arabistan’a devredilmişti.