Skip to main content

ABD’nin amacı bağımsız Kürdistan bölgesini güçlendirmek

ABD’nin amacı bağımsız Kürdistan bölgesini güçlendirmek
posted onOctober 28, 2021
nocomment

ABD'nin İran ve Irak'tan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jennifer Gavito, ABD'nin Irak'taki varlığının uzun vadeli olduğunu ve “bağımsız Kürdistan bölgesini güçlendirmeyi” amaçladığını söyledi.

Federe Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil merkezli düşünce kuruluşu Middle East Research Institute (MERI) tarafından düzenlenen yıllık forumda konuşan Gavito, ABD için Irak’ın Afganistan olmadığını belirterek, “Zorlukların üstesinden gelmede Irak’ı kilit stratejik ortak olarak görüyoruz.” dedi.

ABD’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğine vurgu yapan ABD’li bakan yardımcısı, “ABD Irak’ta uzun vadede kalmak istiyor ve hedefi bağımsız Kürdistan’ı güçlendirmek.” ifadelerini kullandı.

Bir panelistin ABD’nin Rusya ve İran’ın aksine müttefiklerine karşı sadık olmadığını öne sürmesi üzerine Gavito, Erbil’de yapımı devam eden ABD konsolosluk binasının Federe Kürdistan Bölgesi’ne verilen desteğin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gavito, “Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni konsolosluk bileşimi olan bu muazzam inşaat kompleksini yolda görüyorsunuz. Bunu da Kürdistan Bölgesi'nde çok büyük bir yatırım olduğu için belirtiyorum." dedi.