Skip to main content

Ahmet Davutoğlu kendisine kumpas kuranları açıkladı

Ahmet Davutoğlu kendisine kumpas kuranları açıkladı
posted onMay 29, 2021
nocomment

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık döneminde Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koordinasyonu ile kendisine kumpas kurduklarını söyledi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik ‘dinletme’ iddialarına bir televizyon programında yanıt veren Davutoğlu, “Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu yok. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse MİT'e başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atıyor aynı zamanda, çünkü ben dinleteceğim, Erdoğan'ın haberi olmayacak öyle mi... Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı'na. Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler'in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan'a mesaj veriyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık döneminde Soylu’nun kendisine kumpas kurduğunu kabul ettiğini belirten Davutoğlu, “Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Ve ben yalnız bırakıldım.” dedi.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına katılmış olduğu Habertürk’teki bir programda yanıt veren Soylu, sözü Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık dönemine getirerek, Davutoğlu'nun AKP MYK’sını dinlettiğini ileri sürmüştü.

Soylu ayrıca, AKP MYK’sında Davutoğlu’nu istifaya götüren imza toplama sürecinde kendisinin de dahili olduğunu açıklamıştı.