Skip to main content

Rojava’da Türk devleti-Suriye rejimi ortak terör hücresi çökertildi

Rojava’da Türk devleti-Suriye rejimi ortak terör hücresi çökertildi
Rojava anti terör birimleri, bilgi toplama ve takibi sonrasında Türk devleti ve Suriye rejimine çalışan ve amacı Rojava’da karışıklık çıkartacak terörist eylemler gerçekleştirmek olan bir hücre yapılanmasının çökertildiğini duyurdu.
posted onSeptember 7, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’da (Rojava) Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı anti terör birimleri, kanlı düşman olan Türk devleti ile Suriye rejiminin mesele Kürtler olduğunda en kirli işbirliğine bile girişebildiklerini gösteren başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, yayımladığı açıklamada Askeri Meclise bağlı anti terör birimlerinin bilgi toplama ve takibi sonrası Türk devleti ve Suriye rejimine çalışan bir hücrenin yerini tespit edildiğini belirtti. Askeri Meclis Basın Merkezi, tespit edilen hücreye yapılan operasyonla Rojava’da karışıklık çıkarmak için terörist eylemler gerçekleştirmek üzere görevlendirilen kişilerin yakalandığını duyurdu.

Açıklamada söz konusu hücre üyelerinin Suriye rejimi ve Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Rojava’da karışıklık çıkarmak için görevlendirildiklerini itiraf ettikleri kaydedildi.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, yakalanan hücre üyelerinin itiraflarına ilişkin detaylı belgelerin yakın bir zamanda yayınlanacağını duyurdu.

Dêrezor’da da DAİŞ hücresi çökertildi

Dêrezor

 

Öte yandan Rojava İç Güvenlik Güçleri Basın Merkezi yaptığı açıklamada, Dêrazor’un doğusundaki Şehil beldesinde terör örgütü DAİŞ’e ait bir hücre yapılanmasına operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklamada, DAİŞ’in hücre yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon sonucunda 7 kişinin yakalandığı belirtilirken yakalananların daha önce bölgede gerçekleştirilen bazı terörist saldırıların failleri olduğu ve bölgede mayın döşeme hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi.

İç Güvenlik Güçleri, operasyonda ayrıca el yapımı patlayıcı, havan topu, el bombası ile yüklü miktarda TNT ele geçirildiği bilgisini paylaştı.