Skip to main content

İbdil’de Rus devriyesine bomba yüklü araçla saldırı

İbdil’de Rus devriyesine bomba yüklü araçla saldırı
İdlib’de Rus devriyesine yönelik bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Reuters'ın son dakika olarak geçtiği haberine göre saldırıda 3 Rus askeri yaralandı.
posted onJuly 14, 2020
nocomment

Suriye'nin İdlib kentindeki Türk - Rus ortak devriyesinin gerçekleştirildiği sırada Rus askeri aracına yönelik bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Reuters'ın son dakika olarak geçtiği haberine göre saldırıda 3 Rus askeri yaralandı.

Stratejik öneme sahip M4 Karayolunda Türk-Rus ortak devriyesinin gerçekleştirildiği sırada gerçekleştirilen saldırıda Türk askeri araçlarının da etkilendiği belirtilirken, ölen veya yaralanan Türk askerinin olup olmadığıyla ilgili şu ana kadar bir bilgi servis edilmedi.

Yerel kaynaklar, saldırıda kullanılan aracın gece saatlerinden bu yana yol kenarında park halinde bulunduğunu bildirirken, saldırının hedefi olan Rus askeri aracının ise kullanılmaz hale geldiği aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı saldırıyı doğrularken bombalı saldırıyı Suriyeli teröristlerin gerçekleştirdiğini açıklandı. Bu saldırıya Rusya’nın nasıl bir reaksiyon göstereceği bilinmiyor.

Gerçekleştirilen bombalı saldırı ardından Türk-Rus ortak devriyesinin iptal edildiği de bildirildi.