Skip to main content

General Mazlum: PYD-ENKS ortak çalışmasından gurur duydum

General Mazlum: PYD-ENKS ortak çalışmasından gurur duydum
HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani PYD ile ENKS arasında yürütülen ulusal birlik müzakerelerinde ortaya koydukları ortak çalışmalardan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Kobani, Kürt halkının çıkarlarının garanti altına alınması için bu uzlaşmanın yeni bir anlaşma ile taçlandırılmasını umduğunu söyledi.
posted onJune 16, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’daki (Rojava) Kürt Ulusal Birliği müzakerelerinin başlamasının mimarlarından Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı General Mazlum Kobani, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki müzakere sürecinde ortaya çıkan ortak çalışmalardan gurur duyduklarını söyledi.

General Mazlum Kobani, Twitter hesabından Rojava’da Kürtler arası birlik görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kobani, “Suriye Kürt Ulusal Konseyi ile Kürt Ulusal Birliği Partileri’nin (PYNK) ortak çalışmalarından gurur duyuyoruz. Ön uzlaşma konusundaki çabaları mutluluk verici. Halkımızın çıkar ve haklarının garanti altına alınması için bu uzlaşmanın yeni bir anlaşma ile taçlandırılmasını umut ediyorum” dedi.

ENKS ile PYD arasında siyasi konuların ele alındığı görüşmelerin ilk aşaması geçen ay başarı ile tamamlanmıştı.

ENKS ile PYD’nin Rojava’da Kürt Ulusal Birliği’nin sağlanması amacıyla müzakerelere başlanması çağrısında bulunmasından sonra başlayan görüşmelerin mimarlarından General Mazlum Kobani daha önce yaptığı açıklamada ise, başarı ile sonuçlanan birinci aşama müzakerelerinin ikinci aşamasına geçildiğini duyurmuştu.

Taraflar arasında ikinci aşama görüşmelerinin yakın bir tarihte başlaması öngörülüyor.

Aralarında PYD’nin de olduğu Rojava’daki 25 Kürt siyasi hareket ve parti, 19 Mayıs’ta Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) çatısı altında birleşme kararı almıştı.