Skip to main content

İran rejimi, Coronavirüs ile Ciwanro halkından intikam alıyor

İran rejimi, Coronavirüs ile Ciwanro halkından intikam alıyor
Rojhelat’ın Ciwanro kentinde Coronavirüs vaka sayısı hızlı bir şekilde artarken, İran rejiminin kentteki sağlık kurumları, vaka sayılarını gerçeğin çok altında gösteriyor. Kentte virüse yakalanan insanlar tedavilerini evde kendileri yapıyor.
posted onJune 16, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti, geçen yılın sonunda İran ve Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) Molla rejimine karşı gerçekleşen isyan protestolarının en şiddetli geçtiği kentlerden biri olan Ciwanro’da yeni tip Coronavirüs’ün (Covid-19) yayılmasına karşı hiçbir önlem almayarak halktan intikamını alıyor.

Ciwanro’da Coronavirüs vaka sayısı hızlı bir şekilde artarken, İran rejiminin kentteki kurumları, halkın tepkisini dizginlemek için vaka sayılarını gerçeğin çok altında gösteriyor.

Ciwanro Sağlık Müdürlüğü kentte Coronavirüs vaka sayısının 480 olduğunu açıkladı ancak AVATODAY’in Ciwanro’daki kaynakları kentte gerçek vaka sayısının 2 bini aştığını aktardı.

Güvenlik gerekçesiyle ismini açıklayamadığımız kaynağımız, hane ferdi sayısı 40 olan bir ailenin tüm fertlerinin Coronavirüse yakalandığını, sadece bir mahallede ise 700 vaka tespit ettiklerini ancak İran rejimi sağlık sisteminin çalışmamasından dolayı tüm bu insanların kendi imkanları dahilinde kendilerini karantinaya aldıklarını aktardı.

Özellikle gelir düzeyi çok düşük insanların Coronavirüs salgını sürecinde uygulanan kısıtlamalardan dolayı çok zorlandıklarını ve çaresiz bir şekilde evlerinden çıkarak çalışmak zorunda kaldıklarını belirten kaynak, kentte hem sağlık hizmetlerini yetersizliği hem de imkansızlıklardan dolayı yüzlerce insanın virüse yakalanmasına rağmen çalışmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

İran rejimine karşı duruşu nedeniyle Rojlehat’ın diğer birçok kenti gibi Ciwanro da İran rejiminin bilinçli bir şekilde iş imkanları sağlayamadığı, sanayi ve diğer bir çok alanda gelişime elverişli olmasına karşın bilinçli bir şekilde engellendiği bir kent.