Skip to main content

İran rejimi Kürt siyasi mahkum Hidayet Abdulapur’u idam etti

İran rejimi Kürt siyasi mahkum Hidayet Abdulapur’u idam etti
Rojhelat’ta Kürt halkına karşı her gün yeni bir insanlık suçu işleyen İran rejimi, Rojhelatlı Kürt siyasi mahkûm Hidayet Abdullapur’u idam ettiğini açıkladı.
posted onJune 10, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) Kürt halkına karşı her gün yeni bir insanlık suçu işleyen İran İslam Cumhuriyeti, idama mahkum ettiği Kürt siyasi tutsak Hidayet Abdullapur’un infazını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw, İran rejiminin Urmiye Cezaevi Ceza İnfaz Kurumu’nun Hidayet Abdullapur’un ailesine oğullarının idamının gerçekleştirildiği bilgisini verdiğini açıkladı.

Hengaw açıklamasında siyasi tutsak Hidayet Abdullapur’un Urmiye Cezaevi’ndeyken bir ay önce bilinmeyen bir yere sevk edildiği ve ailesinin tüm çabalarına rağmen Hidayet’in nereye götürüldüğünü öğrenemediği kaydedildi.

Açıklamada ailesinin Urmiye’de Ceza İnfaz Kurumu’na Hidayetin akıbetiyle ilgili tekrar başvuruda bulunduğu, ancak Ceza İnfaz Birimi’nin aileye, oğulları Hidayet Abdullapur’un 20 gün önce idamının gerçekleştirildiğini aktardığı belirtildi.

Hidayet Abdullahpur, Eylül 2017'de Şino kentine bağlı Qereseqel köyünde Peşmerge saflarındayken İran rejimi Devrim Muhafızları (Pasadaran) ile çatışmaya girdiği gerekçesiyle İran rejimi Adalet Yüksek Konseyi tarafından 8 Ekim 2018’de idam cezasına çarptırılmıştı.

İran rejimi Urmiye Ceza İnfaz Kurumu’nun evli ve iki çocuk babası olan Hidayet Abdullahpur’un infazının nerede gerçekleştirildiğiyle ilgili ailesine herhangi bir bilgi vermediği bildirildi.