آواتودی*
همزمان با حضور حسن روحانی رییس جمهوری رژیم ایران در سازمان ملل متحد برای ایراد سخنرانی در روز سهشنبه 2 مهر/ 24 سپتامبر، خشونتطلبان در حاکمیت رژیم اظهارات متعددی در راستای ابراز نگرانی خود از هر نوع احتمال تماس و مذاکره میان هیئت حسن روحانی- جواد ظریف با آمریکاییها بیان کردند.
احمد جنتی رییس مجلس خبرگان رهبری سهشنبه در سخنانی در افتتاحیه اجلاس سالانه مجلس خبرگان گفت «مذاکره در شرایط فعلی یعنی تسلیم در برابر خط آمریکا. برخی افراد نادان و غافل هم به فکر این هستند که بروند و مذاکره کنند (اشاره تلویحی به تیم روحانی- ظریف)...در این نوع مذاکرات ما پیروز نمیشویم، میخواهند دست ما را ببندند و ما را تسلیم کنند اما رهبر انقلاب فرمودند "تسلیم فشار حداکثری نمیشویم"؛ فشار حداکثری به دنبال تسلیم ما است».
عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز سهشنبه در سخنانی در حوزه علمیه قم، در اشاره به احتمال هر نوع موضع ملایم از سوی دولت روحانی، گفت «آمریکا امروز جرات اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد زیرا میداند که نابودی رژیم صهیونیستی را بدنبال دارد و رژیم صهیونیستی و عربستان خودشان به آمریکا التماس کردهاند که اقدامی علیه ایران انجام ندهد. از این رو همه باید بدانیم که حل مشکلات اقتصادی (مشکلات ایران) نه از مسیر سازش و تن دادن به خواستههای شیطانی و استکباری دشمن، بلکه با مقاومت و ایستادگی و باور به توان و ظرفیتهای داخلی میسر خواهد شد».
تسنیم، خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران نیز دوشنبه اول مهر/ 23 سپتامبر از «خطر یک توافق بسیار بد در نیویورک» ابراز نگرانی کرد و نوشت «صرفنظر کردن ایران از گامهای کاهش تعهدات برجامی و همچنین گفتوگو در باره مسائل منطقهای و حتی اعمال تغییراتی در برجام، و در برابر آن صرفا دریافت 15میلیارد دلار یا یورو از اروپا آنهم به صورت خط اعتباری، عملا وارد شدن دولت به یک توافق بسیار بدتر از توافق بد برجام است و مخاطرات جدی دارد».
حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان تهران نیز سهشنبه 2 مهر/ 24 سپتامبر ملاقات حسن روحانی با امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه را که شامگاه دوشنبه، ساعتی بعد از ورود روحانی به نیویورک انجام شد و یک دیدار طولانی چند ساعته بود، «اهانت» نامید و آقای ماکرون را یک رییس جمهوری «بی سر و پا» لقب داد.
به نوشته جوانآنلاین، حسین شریعتمداری گفت ملاقات روحانی با ماکرون ساعتی بعد از انتشار بیانیه سهجانبه فرانسه، آلمان و بریتانیا بوده که ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی معرفی کردند.
شریعتمداری خواست که روحانی ملاقات سهشنبه با بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا را لغو کند.
اما این خواسته شریعتمداری تامین نشده و دفتر آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز خبر داد که خانم مرکل هم سهشنبه با حسن روحانی در نیویورک دیدار میکند در حالی که این دیدار، قبلا در برنامه کاری رهبر آلمان قرار نداشت و به طور ناگهانی اضافه شده است.