پیشدرآمد؛
در پیِ تحت فشار قرار گرفتن جمهوری اسلامی در ایران توسط آمریکا، اتحادیه اروپا کماکان نقش منفعل را ایفا میکند. خروج ایالات متحده از برجام اروپائیان را بر آن داشت تا به هر شکلی که شده روابطِ اقتصادی خود را با ملایان تهران حفظ نمایند.
کشورهای اروپایی به خصوص دو کشور آلمان و فرانسه در کنار تلاشهای فراوان فدریگا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه، به این نتیجه رسیدند با تاسیس کانالِ حمایتی اینستکس تحریمهای هوشمند علیه رژیم اسلامی را دور زده تا پایبندی خود را به توافقنامهی فاجعهبار برجام نشان دهند.
در این میان جمهوری اسلامی نیز تا اکنون با تهدید و خط و نشان کشیدنهای مکرر به دنبال آن است تا با هراسافکنی و اخاذی، اروپا را به اجرای برجام مجاب نماید؛ در حالی که اکثر شرکتهای خارجی بدون توجه به برجام و اینستکس، یکی پس از دیگری خود را به تصمیماتِ آمریکا ملزم دانسته و ایران را ترک نمودهاند.
مواضعِ ضعیف اروپا در قبالِ دزدسالاران رژیم اسلامی در ایران، حتی باعث شد در روز سفر نخست وزیر ژاپن و دیدارش با رهبر رژیم، آنها پا فراتر نهاده و تهدیدهای خود را با حمله به کشتیهای تجاری و همچنین افزایش میزان غنیسازی عملی کنند. به دنبال همین تحرکات اما، خانم موگرینی باز امیدوارنه به برجام نگریست و اقداماتِ تنشآفرین رژیم اسلامی را عادی جلوه داده و نقض برجام محسوب نکرد.
مماشات همیشگی اروپا با جمهوری اسلامی
با ناکام ماندنِ تلاشهای اروپا در راستای تامین اقتصادی(اینستکس) جمهوری اسلامی، آلمان و فرانسه نقش خود را به عنوان میانجی اعلام کردند. تماسهای مکرر امانوئل مکرون با حسن روحانی و عدم همراهی آلمان با ائتلاف دریایی در خلیج فارس، باعث شد پرزیدنت ترامپ طی پیامی خطاب به مکرون اعلام نماید که، هیچ کسی نمایندهی آمریکا در مقابل رژیم خامنهای نمیباشد.
در حالیکه حاکمیتِ تروریستی ملایان رو به زوال و اقداماتِ تنشآفرینشان بسیار محدود شده، اینبار وزیر امور خارجهی فرانسه بود که در هیبت ناجیِ ملایان، نقش کشورش را کاهش تنش و برقراری صلح بیان کرد، فارغ از آنکه رژیم اسلامی در ایران تنها عامل تنش منطقهای و نفی صلح جهانی است.
آنچه مشهود است کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه که حال از دریچهی تنشزدایی برای کمک به ماندگاری رژیم اسلامی وارد شدهاند، توضیح ندادهاند با وجود حاکمیتی که حتی نامش نیز تنشزاست چه کمکی میتوانند در این زمینه ارائه دهند یا کدامیک از بحرانسازیهای این رژیم را کنترل نمایند.
مشخصا کشورهای اروپایی در مورد صدور تروریستهای رژیم اسلامی در دههی نود که به ترور مخالفان ملایان در پاریس و برلین و بن پرداختند، هنوز یک بدهکاری بزرگ به مردم ایران و جامعهی جهانی دارند. آلمان و فرانسه تا این لحظه علاوه بر اینکه به سادگی از کنار تنشهای تروریستی اسلامگرایان در ایران گذشتهاند، پاسخ روشنی نیز ایراد نکرده و حتی تروریستها را آزاد و تقدیم رژیمِ تروریستی کردند.
جمهوری اسلامی و تنشافزایی؛
کشورهای اروپایی به دلایل مختلف از جمله منافع کوتاه مدت خود، از کنار واقعیتهای موجود رد شده و آن را نادیده گرفتهاند. آنها یقینا با درک این مسئله که، رژیم ولایت فقیه نمیتواند همانند یک حکومت استاندارد رفتار نماید؛ سیاستی دوگانه با نیم نگاهی به بقای جمهوری اسلامی عمل کرده و همین باعث شده این حکومت محل تنش و اختلاف آنان با آمریکا به عنوان مهمترین شریک اقتصادی شود.
جمهوری اسلامی به لحاظ اینکه یک حاکمیت بنیادگرا و ایدئولوژیک مذهبیست، نه فقط در موارد سیاسی، بلکه در موارد مذهبی نیز یک تنش همیشگی است. ملایان شیعی با همین موضوع نیز پس از روی کار آمدن آغاز کردند که همچنان نیز ادامه دارد. این حاکمیت نامشروع، در حیطهی سیاسی و مذهبی و گاه هر دو بخش مانند لبنان و فلسطین، مشغول بحرانسازی میباشد.
روحالله خمینی با به قدرت رسیدن در ایران، پس از اشغال سیاسی سفارت آمریکا، در بخش مذهبی نیز با اقدام به تحریک شیعیان عراق و دخالت در امور آن کشور کار خود را شروع کرد و مدام به تهدید میپرداخت که، باعث حملهی صدام حسین به ایران شد. خمینی با اشاره به اینکه جنگ برای آنان نعمت است هشت سال جنگ را ادامه داد که بزرگترین تنشآفرینی این حکومت به شمار میرود.
در همین پیرو، اقدامات رژیم اسلامی کماکان ادامه دارد که با تحریک شیعیان عربستان و همچنین تنشآفرینیِ «برائت از مشرکین» در مراسم سالانهی حج در مکه، سعی در ایجاد اختلاف و شورش شیعیان در این کشور را دارد. همین تحرکات از منظر سیاسی هم در سالهای اخیر منجر به حمله به سفارت عربستان و اشغال آن در تهران شد.
بحرانآفرینیهای مذهبی ملایان در کنار بحرانهای سیاسی مانند تلاش در ایجاد هلال شیعی، دو نبض تنش این حکومت است که در سوریه، عراق، بحرین و هم یمن، خاورمیانه را با اختلال مواجه ساخته است.
با این تفاصیل باید از دولتهای اروپایی پرسید که، چنین حاکمیتی را چگونه میتوان رام کرد؟ جمهوری اسلامی تنشی برای تمام فصول میباشد که در هیچ قراردادی نمیگنجد. توافقنامههایی مانند برجام شاید به ظاهر و به زعم کشورهای اروپایی آرامش به وجود آورد اما، این رژیم تروریستی را بسان آتش زیر خاکستر همواره آماده و تجهیز نگاه داشته و به صورت پنهان فعالیتهای خرابکارانهی خود را ادامه میدهد.
در نهایت اینکه؛ رژیم ملایان در ایران بسان یک چاه منفجر شده است که با شلنگ آب خاموش نخواهد شد. اروپائیان اگر قصد کمک به روند صلح منطقهی خاورمیانه و امنیت خود را دارند؛ بهترست بین ملت ایران و حاکمیت بیاعتبار اسلامی، مانند دولت کنونی آمریکا در کنار مردم ایران ایستاده و به جای منافع کوتاه مدت با رژیم تروریستی، به آینده و منافع بلند مدت مشترک بیاندیشند.
اشغال سفارت عربستان در سال 94
قاسم سلیمانی در سوریه
حبیبالله بیطرف و معصومه ابتکار در حال اشغال سفارت آمریکا