تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

پیشنهاد اتحادیه اروپا برای مین‌روبی تنگه هرمز با محوریت فرانسه و بریتانیا

پیشنهاد اتحادیه اروپا برای مین‌روبی تنگه هرمز با محوریت فرانسه و بریتانیا
posted onJune 6, 2026
noتعليق

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه، ١٣ خردادماه، اعلام کرد بر اساس سندی که به آن دست یافته است، اتحادیه اروپا پیشنهاد داده که ناوگان دریایی «آسپیدس» این اتحادیه، در چارچوب ابتکاری به رهبری فرانسه و بریتانیا، نقش اصلی را در پاکسازی مین‌ها از تنگه هرمز بر عهده بگیرد.

سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS) در یادداشتی به تاریخ ۲۶ مه که برای کشورهای عضو ارسال شده، نوشته است: «وضعیت کنونی ایجاب می‌کند که اتحادیه سهمی معنادار در ائتلافی به رهبری فرانسه و بریتانیا ایفا کند؛ ائتلافی که پس از فراهم شدن شرایط و به‌صورت مستقل از طرف‌های درگیر در جنگ، عملیاتی خواهد شد».

تغییر مأموریت آسپیدس نیازمند اجماع کامل کشورهای عضو است و هنوز مشخص نیست که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از چنین تغییری حمایت خواهند کرد یا خیر.

این ناوگان در سال ۲۰۲۴ برای حفاظت از کشتی‌ها در برابر حملات شورشیان حوثی یمن در دریای سرخ ایجاد شد.

حدود یک‌پنجم نفت و گاز طبیعی مایع جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ آبراهی حیاتی که پس از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، عملاً بسته شد.

بازوی دیپلماتیک اتحادیه اروپا در یادداشت خود نوشت: «بسته شدن عملی تنگه هرمز، در شرایطی که ایران به‌صورت گزینشی اجازه عبور می‌دهد، پیامدهای مشترک و عظیمی برای منطقه و اروپا دارد».

فرانسه و بریتانیا پیشگام تشکیل ائتلافی از کشورها شده‌اند که بتوانند پس از تثبیت اوضاع یا پایان درگیری، به تضمین عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز کمک کنند.