تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

اعتراض انجمن صنفی معلمان کردستان به پرونده‌سازی علیه معلمان کوردستانی

اعتراض انجمن صنفی معلمان کردستان به پرونده‌سازی علیه معلمان کوردستانی
posted onDecember 12, 2025
noتعليق

انجمن صنفی معلمان کوردستان، شاخه سنندج، با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تشکیل پرونده قضایی برای سه معلم و فعال صنفی اهل سقز به نام‌های طاهر قادرزاده، احمد قادری و سلیمان عبدی واکنش نشان داد و این روند را نمونه‌ای از برخوردهای امنیتی با کنشگران فرهنگی دانست.

به گفته این انجمن، اداره اطلاعات کوردستان و دادگستری سقز با شکایت دادستان این شهرستان، این سه معلم را تحت پیگرد قضایی قرار داده‌اند،

تشکل‌های صنفی فرهنگیان پیش‌تر بارها نسبت به چنین برخوردهایی هشدار داده و تأکید کرده‌اند که نگاه امنیتی به فعالیت‌های صنفی و آموزشی، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به آینده علمی کشور وارد می‌کند.

این انتقادات در حالی مطرح می‌شود که فشارها بر معلمان و فعالان صنفی در کردستان افزایش یافته است.

در ۱۷ آذر ۱۴۰۴ نیز حکم قطعی اخراج هشت معلم در این استان صادر شد. از میان این افراد، سه معلم اهل سنندج، چهار معلم از دیواندره و یک معلم از مریوان هستند که با تصمیم واحد تخلفات اداری آموزش‌وپرورش از کار برکنار شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، هفت نفر از این معلمان دارای مدرک کارشناسی ارشد و با بیش از بیست سال سابقه تدریس بوده‌اند و اغلب در مقطع متوسطه فعالیت می‌کردند.